ΜΗΤΕΡΑ ΗΡΩΙΔΑ:Επτά παιδιά, τα έξι αυτιστικά, τα δύο με εγκεφαλική παράλυση και ο σύζυγος νεκρός

Η οδύσσεια μιας γυναίκας που δεν έχει χάσει στιγμή το χαμόγελό της

ΜΗΤΕΡΑ ΗΡΩΙΔΑ:Επτά παιδιά, τα έξι αυτιστικά, τα δύο με εγκεφαλική παράλυση και ο σύζυγος νεκρός

​Η Βίκι Σανκς από τη Βρετανία δεν είναι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Είναι μια γυναίκα που η ζωή της επεφύλασσε πάρα πολλές δοκιμασίες, όμως παρά τα δύσκολα, εκείνη παραμένει όρθια, δυνατή και πάνω από όλα χαμογελαστή.

Το 2007 ο σύζυγός της αυτοκτόνησε, αφήνοντάς της χρέη, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και από τότε μεγαλώνει μόνη της τα επτά ιδιαίτερα παιδιά της.

mitera1.jpg

Και μπορεί το μεγάλωμα επτά παιδιών είναι από μόνο του μια τεράστια πρόκληση, για τη Βίκι είναι ένας άθλος, μιας και τα έξι από τα επτά παιδιά της πάσχουν από αυτισμό, τα δύο έχουν υποστεί εγκεφαλική παράλυση, ενώ η Κέισι, το μοναδικό παιδί που δεν έχει αυτισμό, πάσχει από σοβαρή μορφή δυσλεξίας.

Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της Βίκις θα είχε συνθλιβεί από το βάρος των ευθυνών. Εκείνη πάλι βρίσκει πάντα λύσεις στα προβλήματα, είναι χαρούμενη και τα βγάζει πέρα με το καθημερινό χάος που επικρατεί στο σπίτι με μια αξιοθαύμαστη ηρεμία.

Και τα παιδιά της όμως αντιμετωπίζουν με την ίδια ηρεμία τα διάφορα προβλήματα. Όλα τους έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν ή να ζουν με τις δυσκολίες του αυτισμού και έχουν ευτυχισμένες και παραγωγικές ζωές.

mitera2.jpg

Η Νικίτα, η Λόρι, ο Όσμπορν και η Πίπα διαγνώστηκαν με αυτισμό στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Ο Όσμπορν και η Πίπα, πάσχουν επίσης από μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης που έχει επηρεάσει την ισορροπία τους, το περπάτημά τους και την λεπτή κινητικότητα των χεριών τους.

Η Τζέιμι και η Μίρι έχουν πιο ήπιας μορφής αυτισμό, ενώ η Νικίτα έχει το πιο σοβαρό πρόβλημα με προβλήματα συμπεριφοράς και βίαια ξεσπάσματα. Παρ’ όλ’ αυτά, το 17χρονο κορίτσι αποφοίτησε από το ειδικό σχολείο στο οποίο πήγαινε και πλέον σπουδάζει υποκριτική στο πανεπιστήμιο.

Η μητέρα της την βλέπει και δηλώνει περήφανη για την πρόοδό της.

mitera3.jpg

«Υπήρχαν στιγμές που η συμπεριφορά της ήταν απαίσια. Διέλυε στην κυριολεξία το σπίτι και με χτυπούσε. Ήμουν γεμάτη μελανιές. Ήταν γεμάτη θυμό σαν άγριο ζώο. Δυσκολεύτηκε πολύ να εκφράσει λεκτικά γιατί ήταν τόσο θυμωμένη, αλλά αυτό γινόταν γιατί δεν μπορούσα να διαβάσω το μυαλό της. Μου σπάραζε την καρδιά», είπε η Βίκι.

Τρία από τα παιδιά της, ήδη ασχολούνται με το θέατρο και την υποκριτική και η Νικίτα ελπίζει να ακολουθήσει τα βήματά τους. Μάλιστα η Βίκι πιστεύει ότι τα αυτιστικά παιδιά έχουν μια φυσική κλίση προς την υποκριτική.

mitera4.jpg

«Στην καθημερινότητά τους αυτά τα παιδιά παίζουν διαφορετικούς ρόλους για να προσαρμοστούν το περιβάλλον. Ενώ όλοι εμείς γνωρίζουμε ενστικτωδώς πώς να συμπεριφερθούμε, οι αυτιστικοί πρέπει να το μάθουν», είπε.

Η Βίκι όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Παραμένει μια υπέροχη μητέρα που κάνει τα παιδιά της να νιώθουν ασφαλή και δυνατά, έχει γράψει βιβλίο για τη ζωή της, στηρίζει οργανώσεις για τον αυτισμό, πραγματοποιεί ομιλίες, παρέχει στήριξη σε οικογένειες με αυτιστικά παιδιά και έχει μια δυναμική παρουσία στην τοπική κοινωνία.

mitera5.jpg

Το χαμόγελο είναι πάντα στα χείλη της και η ίδια δηλώνει σαν όλες τις μαμάδες ότι έχει επτά υπέροχα παιδιά που της έχουν χαρίσει μόνο ευτυχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top