Ιράκ: Έξι νεκροί από οβίδες σε κέντρο στρατολόγησης εθελοντών

Και άλλοι έξι νεκροί σε επίθεση του ιρακινού στρατού σε Κούρδους

Ιράκ: Έξι νεκροί από οβίδες σε κέντρο στρατολόγησης εθελοντών

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα βορειοδυτικά της Βαγδάτης όταν οβίδες έπληξαν ένα κέντρο στρατολόγησης εθελοντών ,που επιθυμούν να πολεμήσουν εναντίον των ισλαμιστών μαχητών, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ευρεία επίθεση στο Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία και ένας γιατρός.

Εξάλλου τουλάχιστον έξι ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια αεροπορική επιδρομή του ιρακινού στρατού εναντίον μιας οχηματοπομπής των Πεσμεργκά, των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, 150 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη, όπως δήλωσαν ένας αξιωματούχος και ένας γιατρός.

Μετά την ανακοίνωση του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι την Τετάρτη ότι θα δοθούν όπλα στους πολίτες που είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν εναντίον των ανταρτών χιλιάδες κάτοικοι έχουν δηλώσει εθελοντές.

Στο μεταξύ ο εξόριστος κυβερνήτης της Μοσούλης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών από τις ΗΠΑ και την Τουρκία εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που έχουν καταλάβει την πόλη του καθώς και άλλες περιοχές στο βόρειο Ιράκ, όπως επισημαίνει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top