ΜΑΙΝΕΤΑΙ η ένταση στην Ουκρανία: Ρωσικά τανκς πέρασαν στο Ντονέτσκ

Για αναχαίτηση των τεθωρακισμένων έκανε λόγο ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών

ΜΑΙΝΕΤΑΙ η ένταση στην Ουκρανία: Ρωσικά τανκς πέρασαν στο Ντονέτσκ

​Τρία ρωσικά τεθωρακισμένα πέρασαν την Πέμπτη σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα ουκρανικά σύνορα με τη Ρωσία κοντά στην πόλη Σνίτσιε.

«Σήμερα τρία τανκς Τ-72 πέρασαν τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Ένα τανκ βρίσκεται στην πόλη Σνίτσιε. Άλλα δύο μετακινήθηκαν έξω από την πόλη. Κοντά στο Σνίτσιε τα τανκς αναχαιτίστηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα. Η μάχη συνεχίζεται. Υπάρχουν πληροφορίες ότι χτυπήθηκε ένα ρωσικό Τ-72», αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα Censor.NET, επικαλούμενη δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Α. Αβάκοφ.

Κάτοικοι της περιοχής φέρεται να ενημέρωσαν το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ότι οι χειριστές των τεθωρακισμένων δεν κρύβουν την ρωσική τους καταγωγή και ότι δήλωσαν πως πήγαν για να απελευθερώσουν την Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντα με τη Censor.NET στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας υπάρχουν κι άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, όμως η Ρωσία δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για τις καταγγελίες αυτές.

Αντίθετα η Μόσχα, δια στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία της για την απουσία οποιασδήποτε προόδου στις προσπάθειες περιορισμού της βίας και του τερματισμού των συγκρούσεων.

Την ίδια ώρα ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο είχε την πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι η Ρωσία επέτρεψε να εισέλθουν τανκς στα ουκρανικά εδάφη.

Το Κίεβο δήλωσε ότι έθεσε υπό έλεγχο ένα τμήμα των συνόρων του με τη Ρωσία, μήκους 100 χιλιομέτρων, όπου έχει συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τους φιλορώσους αντάρτες.

Πάντως η Μόσχα το μόνο που ανέφερε σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων ήταν ότι ο Ποροσένκο ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του για το σχέδιο επίλυσης της κρίσης στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Επίθεση κατά του ηγέτη των φιλορώσων αποσχιστών στο Ντόνετσκ

Τέλος, τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν στο Ντόνετσκ, από την πυροδότηση εκρηκτικών με τα οποία ήταν παγιδευμένο το αυτοκίνητο του επικεφαλής των φιλορώσων αποσχιστών στην περιοχή, του Ντένις Πουσίλιν.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ανταρτών, την Κλαύδια Κουλμπάτσκαγια, ο Πουσίλιν δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο τη στιγμή της έκρηξης και δεν τραυματίσθηκε, ωστόσο δεν είχαν την ίδια τύχη τρεις από τους σωματοφύλακές του.

Δεν έγινε γνωστό πόσο σοβαρά τραυματίσθηκαν οι σωματοφύλακές του από την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Πουσίλιν είναι ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top