ΧΑΟΣ στη Μοσούλη: Ισλαμιστές απήγαγαν τον Τούρκο πρόξενο

Πάνω από 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη ακόμα και με τα πόδια

ΧΑΟΣ στη Μοσούλη: Ισλαμιστές απήγαγαν τον Τούρκο πρόξενο

​Το απόλυτο χάος επικρατεί στη Μοσούλη του Ιράκ, όπου οι φανατικοί Ισλαμιστές αρχίζουν και παίρνουν τον έλεγχο της πόλης, με αποτέλεσμα πάνω από 500.000 άνθρωποι να έχουν φύγει άρον άρον, ενώ ένοπλοι απήγαγαν τον Τούρκο πρόξενο και 48 μέλη του προσωπικού του προξενείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την αστυνομία του Ιράκ και δήλωσαν ότι οι απαχθέντες είναι ασφαλείς και θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο.

Από την Τρίτη οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτίρια, να επιτάσσουν οχήματα και να εκδιώχνουν τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

Αντάρτες έχουν καταλάβει την γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, Τικρίτ, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες οι Ισλαμιστές έχουν απαγάγει και 31 Τούρκους οδηγούς φορτηγών.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της πόλης φεύγουν με ότι μέσο βρουν, ακόμα και με τα πόδια , επειδή φοβούνται ότι θα ακολουθήσει στο Ιράκ, το μακελειό που πραγματοποιείται στην γειτονική Συρία.

Ήδη οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στη Μοσούλη, καθώς θεωρούν ότι η ομάδα Isil, ένα από τα πιο ισχυρά παρακλάδια της Αλ Κάιντα, μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top