Νέα καταδίκη των «διεφθαρμένων και εμπόρων όπλων» από τον πάπα Φραγκίσκο

Τρεις μόλις ημέρες μετά την «επίκληση της ειρήνης»

Σε νέα απερίφραστη καταδίκη των εμ��όρων όπλων και όσων υποκύπτουν στην διαφθορά προχώρησε την Τετάρτη ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης.

«Οι διεφθαρμένοι, οι δουλέμποροι και όσοι παράγουν όπλα είναι έμποροι θανάτου και θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του Κυρίου», δήλωσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Απευθυνόμενος στους 35.000 πιστούς που το πρωί γέμισαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Φραγκίσκος πρόσθεσε:

«Είμαι βέβαιος πως, αν σας κάνω την ερώτηση: πόσοι από εσάς είναι έμποροι όπλων; Θα μου απαντήσει κανείς! Διότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται να ακούσουν τον λόγο του Θεού, παράγουν όπλα και είναι έμποροι θανάτου».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι δεν είναι τυχαίο το ότι ο πάπας, δ��ακόπτοντας την ανάγνωση γραπτού κειμένου και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έκκλησή του, θέλησε να αναφερθεί στην διαφθορά και στο εμπόριο όπλων, τρεις μόλις ημέρες μετά την προσευχή, την «επίκληση της ειρήνης», η οποία οργανώθηκε στους κήπους του Βατικανού με την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των προέδρων του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο ποντίφικας θεωρεί προφανώς, αναφέρουν πολλοί σχολιαστές, ότι οι έμποροι και παραγωγοί όπλων έχουν συγκεκριμένες ευθύνες στην όλη, τραυματική πορεία του Μεσανατολικού ζητήματος.

«Όσοι αφήνουν τους άλλους να τους διαφθείρουν, νομίζετε ότι θα μπορέσουν να είναι ποτέ ευτυχισμένοι; Όχι! Διότι το αποτέλεσμα της διαφθοράς αυτής , τελικά, έχει διαφθείρει και την ίδια την καρδιά τους», κατέληξε ο Αργεντινός πάπας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top