Βίντεο-σοκ: Προσπάθησαν να διασώσουν τους μετανάστες και τελικά τους έπνιξαν!

Καρέ καρέ η τραγωδία

Βίντεο-σοκ: Προσπάθησαν να διασώσουν τους μετανάστες και τελικά τους έπνιξαν!

Σοκ προκαλεί το βίντεο το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει την προσπάθεια των ιταλικών αρχών να διασώσουν μετανάστες νότια της Σικελίας που τελικά κατέληξε σε τραγωδία.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, η σωσίβια λέμβος ακούμπησε στο πλοίο, τρύπησε, οι μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα και τρεις άνθρωποι πνίγηκαν.

Σε εικόνες της ιταλικής αστυνομίας που μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται καθαρά η λέμβος από την οποία οι μετανάστες, με ανεμόσκαλα, αρχίζουν να ανεβαίνουν στο πετρελαιοφόρο Norient Star.

Μετά από λίγο, όμως, δημιουργείται πανικός διότι η λέμβος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανατρέπεται.

Οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να κολυμπήσουν και να σωθούν ακριβώς δίπλα από το μαλτέζικο πλοίο. Τρεις μετανάστες, όμως, δεν τα κατάφεραν και πνίγηκαν. Αλλοι δυο αγνοούνται. Αρχικά, οι θάνατοι είχαν συνδεθεί με τις κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Μεσογείου, από την Λιβύη μέχρι την Κάτω Ιταλία.

Στο μεταξύ, στη Σικελία ο δήμαρχος της Κατάνης Εντσο Μπιάνκο ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κηρύξει όλη την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των αδιάκοπων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top