ΣΑΛΟΣ στη Γαλλία με την δήλωση Λεπέν για εβραίο τραγουδιστή: «θα κάνουμε μια φουρνιά»

Έχει προκαλέσει αντιδράσεις

ΣΑΛΟΣ στη Γαλλία με την δήλωση Λεπέν για εβραίο τραγουδιστή: «θα κάνουμε μια φουρνιά»

​Σάλο και αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν-Μαρί Λεπέν!

Συγκεκριμένα, αντιρατσιστικές ενώσεις στη Γαλλία και μία υπουργός αντέδρασαν με αγανάκτηση την Κυριακή και ζήτησαν από την ηγεσία του κόμματος της ακροδεξιάς να τον αποκηρύξει.

Σε ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του FN, αλλά σήμερα έχει πλέον αφαιρεθεί, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν καταφερόταν εναντίον πολλών καλλιτεχνών, οι οποίοι πήραν θέση εναντίον του Εθνικού Μετώπου, μεταξύ των οποίων η Μαντόνα, ο χιουμορίστας Γκι Μπεντός και ο τραγουδιστής και πρώην πρωταθλητής του τένις Γιανίκ Νοά.

Όταν η συνομιλήτριά του αναφέρει και τον τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ, ο οποίος είναι Εβραίος, ο Λεπέν της απαντά γελώντας πως «θα κάνουμε μια φουρνιά την επόμενη φορά»!

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση «SOS Ρατσισμός» αναφέρει πως οι δηλώσεις του Λεπέν προέρχονται «από το πιο βρώμικο αντισημιτικό λογισμικό» και ανακοινώνει πως θα καταθέσει μήνυση «μέσα στις ερχόμενες ημέρες».

Ο Λεπέν έχει καταδικασθεί πολλές φορές για υποκίνηση φυλετικού μίσους ή για αμφισβήτηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα για δηλώσεις του στις οποίες χαρακτήριζε τους θαλάμους αερίων των ναζί «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Ο Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Μαρίν Λεπέν, η οποία έχει διαδεχθεί τον πατέρα της επικεφαλής του κόμματος, δήλωσε ��ως αν ο Λεπέν «χρησιμοποίησε πράγματι τον όρο "φουρνιά", πρόκειται για άλλη μια κακή φράση. Είναι βλακώδες πολιτικά και θλιβερό».

Όμως ο Ζαν-Μαρί Λεπέν απάντησε: «Η λέξη "φουρνιά" που χρησιμοποίησα δεν έχει προφανώς καμιά αντισημιτική χροιά, παρεκτός για τους πολιτικούς εχθρούς ή για τους ηλίθιους».

«Αν υπάρχουν άνθρωποι της παράταξής μου που το ερμηνεύουν μ' αυτό τον τρόπο, πρόκειται για ηλίθιους!», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top