ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ιταλού μαφιόζου: «Διέπραξα πολλούς φόνους, δεν μπορώ να τους θυμάμαι όλους»

Ήταν ο «υπουργός Οικονομίας» της οργάνωσης

​Ένας κορυφαίος ιταλός μαφιόζος, ο οποίος αποφάσισε πρόσφατα να συνεργασθεί με τις αρχές, δήλωσε στην πρώτη κατάθεση του την Παρασκευή στο δικαστήριο πως δεν μπορεί να θυμηθεί πόσους ανθρώπους έχει σκοτώσει.

«Διέπραξα πολλούς φόνους, δεν μπορώ να τους θυμάμαι όλους», είπε στους δικαστές στη Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε, κοντά στη Νάπολη. Κατέθεσε μέσω τηλεδιάσκεψης από μυστική τοποθεσία όπου βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.

Ο Αντόνιο Ιοβίνε, 49 χρόνων, είναι το πιο σημαντικό μέλος της Καμόρας, του ναπολιτάνικου κλάδου της ιταλικής μαφίας, που έχει μεταμεληθεί και συνεργάζεται με τις αρχές. Μέλος της τρομερής μαφιόζικης οικογένειας Καζαλέζι, συνελήφθη το 2010 αφού κατόρθωνε επί 16 χρόνια να διαφεύγει.

«Άρχισα να συνεργάζομαι για να έχω μια καλύτερη ζωή, να αλλάξω τη ζωή μου», είπε ο Ιοβίνε. Όταν αποφάσισε να μιλήσει, τον μετέφεραν από τη φυλακή υψηλής ασφαλείας όπου κρατούνταν και την οποία φέρεται ότι δεν μπορούσε να υποφέρει επειδή πάσχει από κλειστοφοβία.

Ο Ιοβίνε θυμήθηκε την τελετή της μύησής του στην Καμόρα, το 1985: «Τρύπησαν το δάχτυλό μου και έριξαν λίγες σταγόνες αίμα σ' ένα εικόνισμα. Έδωσα όρκο πίστης τον οποίο δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά στον οποίο ορκίσθηκα να μην προδώσω την οικογένεια».

Ο Ιοβίνε, ο οποίος επονομαζόταν «ο νίνο»=«το παιδί» στη ναπολιτάνικη διάλεκτο εξαιτίας της νεανικής εμφάνισής του, ανέβηκε στις τ��ξεις τις Καμόρα και έγινε ο «υπουργός Οικονομίας» της οργάνωσης, επιβλέποντας από τη θέση αυτή την επένδυση σε νόμιμες επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top