Γάλλος τζιχαντιστής αιματοκύλισε το εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών

Στη Συρία για περισσότερο από ένα χρόνο

Γάλλος τζιχαντιστής αιματοκύλισε το εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών

​Τους φόβους ευρωπαϊκών κρατών ότι εκατοντάδες Ευρωπαίοι που ριζοσπαστικοποιούνται και πολεμούν στο μέτωπο της Συρίας κατά του καθεστώτος Άσαντ μπορεί να διεξάγουν επιθέσεις κατά την επιστροφή τους ενισχύει η ανακοίνωση ότι ο συλληφθείς ως ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών είναι Γάλλος υπήκοος που είχε ταξιδέψει στη Συρία.

Η αστυνομία της Μασσαλίας συνέλαβε τον 29χρονο Μεχντί Νεμουσέ την Παρασκευή κατά την άφιξή του στην πόλη με λεωφορείο από το Άμστερνταμ, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολίν.

Στην κατοχή του βρέθηκε αυτόματο όπλο ίδιου τύπου με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση και διεξάγεται βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο όπλο που έκοψε το νήμα της ζωής τεσσάρων ανθρώπων στις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Μολίν, δεν έχει καταστεί σαφές τι ακριβώς έκανε ο Νεμουσέ στη Συρία, ενώ το όπλο του ήταν τυλιγμένο σε ένα άσπρο πανί που είχε χαραγμένο το όνομα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που πολεμά εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στο συριακό έδαφος.

Ο 29χρονος, ο οποίος κατάγεται από τη βόρεια Γαλλία, έχει στο ποινικό του μητρώο επτά καταδίκες για αδικήματα όπως απόπειρα ληστείας όχι όμως κάτι σχετικά με τρομοκρατία.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα την Κυριακή στις Βρυξέλλες, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου, Φρέντερικ Βαν Λιου, δήλωσε ότι ο συλληφθείς είχε προσπαθήσει να κινηματογραφήσει τις δολοφονίες, αλλά η κάμερά του δεν λειτούργησε.

Μάλιστα, βίντεο το οποίο εντοπίστηκε μετά τη σύλληψή του δείχνει τα όπλα και τα ρούχα του, ενώ ακούγεται η φωνή του να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top