Ακροδεξιός Δήμαρχος θέλει να επαναφέρει τις… σχολικές ποδιές!

Έχει εξαπολύσει επιχείρηση ηθικής στη Νότια Γαλλία

Ακροδεξιός Δήμαρχος θέλει να επαναφέρει τις…  σχολικές ποδιές!

​Μπορεί η σχολική ποδιά να έχει καταργηθεί εδώ και 46 χρόνια, αλλά ένας ακροδεξιός Δήμαρχος στη Νότια Γαλλία είναι αποφασισμένος να την επαναφέρει!

Ο Ρομπέρ Μενάρ έχει εξαπολύσει επιχείρηση… «ηθικής» στην περιοχή, κάνοντας την αρχή από τους μαθητές.

Αφότου εξελέγη δήμαρχος του Μπεζιέ με την υποστήριξη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν, ο Μενάρ έχει βάλει σε εφαρμογή διάφορα ηθικοπλαστικά μέτρα.

Εκτός από την ποδιά που θέλει να επαναφέρει, έχει εισαγάγει τοπικούς νόμους βάσει των οποίων τα παιδιά απαγορεύεται να κυκλοφορούν μόνα τους στο δρόμο από τις 11 μ.μ. μέχρι την αυγή, ενώ οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης απαγορεύεται να κρεμούν ρούχα στα μπαλκόνια τους για να στεγνώσουν στη διάρκεια της ημέρας.

  • Τι υποστηρίζει ο ίδιος για όλα αυτά;

«Κατά την άποψή μου, δεν είναι κακό να υπενθυμίζεται στον κόσμο, μ' αυτή τη μαθητική ποδιά, πως όταν εισέρχεσαι στα σχολεία αυτής της δημοκρατίας, όλοι είναι ίσοι», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης προς τους δημοτικούς συμβούλους.

Να σημειώσουμε, πως οι μαθητικές ποδιές και στολές εξαφανίσθηκαν από τα περισσότερα κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας μετά τις φοιτητικές ταραχές του Μάη του 1968.

Παραμένουν ωστόσο ένα πολιτικό θέμα το οποίο πολώνει την αριστερά και τη δεξιά στη Γαλλία.




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top