Δεκάδες νεκροί, πολύ αίμα, εκρήξεις και πυροβολισμοί στο Κοινοβούλιο της Σομαλίας

Φονική επίθεση ισλαμιστών με βομβιστές αυτοκτονίας

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασ��ν την ζωή τους εξαιτίας της επίθεσης που εξαπέλυσαν σήμερα οι ισλαμιστές Σεμπάμπ στο κοινοβούλιο της Σομαλίας, στο κέντρο του Μογκαντίσου, με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και με μια ομάδα βομβιστών αυτοκτονίας.

Η επίθεση διήρκησε τέσσερις ώρες και σταμάτησε χάρη στην επέμβαση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας και ανδρών της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές και κυβερνητικές πηγές ,μεταξύ των νεκρών είναι και πολλοί από τους δράστες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 20 νεκρούς, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δύο βουλευτές που βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης μπροστά στο κοινοβούλιο τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Οι Σεμπάμπ, αποτελούν μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης της Σομαλίας, ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν στη Μογκαντίσου.

Πριν από περίπου δύο χρόνια απωθήθηκαν από την πρωτεύουσα κι έκτοτε κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, τόσο στη Σομαλία όσο και στη γειτονική Κένυα όπου τον Σεπτέμβριο του 2013 σφαγιάστηκαν 67 άνθρωποι στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top