Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη: Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της κυβέρνησης

«Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα οι ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξουσία»

​Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν- ότσα ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο στρατός πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, δύο μόλις ημέρες αφότου κήρυξε το στρατιωτικό νόμο.

«Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα οι ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξουσία από σήμερα (22-05-14) στις 16:30» δήλωσε χαρακτηριστικά.

EA9D042AD249E691103F870D762ADA49.jpg
Ο στρατηγός έκανε την ανακοίνωση αυτή από την τηλεόραση, αφού πραγματοποίησε συνάντηση με όλες τις αντίπαλες παρατάξεις με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης έπειτα από 6 μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πραξικόπη��α και η ανάληψη της διακυβέρνησης από το στρατό δεν θα επηρεάσει καθόλου τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

pic-0-norm.jpg
Ο στρατός ανέστειλε την ισχύ του Συντάγματος

Την ισχύ του Συντάγματος, απομακρύνοντας την κυβέρνηση, αλλά διατηρώντας τη γερουσία, ανέστειλε ο στρατός της Ταϊλάνδης, λίγη ώρα αφού ανακοίνωσε πραξικόπημα.

«Το Σύνταγμα του 2007 ανεστάλη, με εξαίρεση το κεφάλαιο για τη μοναρχία», δήλωσε ο Ουιντάι Σουβαρί, αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού, στην τηλεόραση.

thai-martial-law.jpg
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ο στρατός έδωσε εντολή στον πρώην πρωθυπουργό Νουεϊτάμρονγκ Μπουνσονγκφεϊζάν και στους υπουργούς του, να παρουσιαστούν ενώπιον των στρατιωτικών ως το τέλος της ημέρας.

Στην ίδια ανακοίνωση ο στρατός έδωσε εντολή και στους διαδηλωτές να επιστρέψουν σπίτια τους, ενώ διευκρίνισε ότι θα τους παρέχει και δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία.

Ένταση μετά το πραξικόπημα

Ο στρατός φαίνεται να πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει ��ια φιλοκυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων «επαναστατών» σε μια τοποθεσία στην οποία πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διαμαρτυρίες στα δυτικά προάστια της Μπανγκόκ μετά το σημερινό πραξικόπημα.

tailandi_ekriksi_se_poreia_antikubernitikon_diadiloton_623908150.jpg
Να σημειωθεί ότι ο στρατός έχει συλλάβει τουλάχιστον ένα ηγετικό στέλεχος των διαμαρτυρόμενων, οι οποίοι είναι πιστοί στον πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, σύμφωνα με δηλώσεις ενός ακτιβιστή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top