ΕΝΤΑΣΗ στην Τουρκία: Δημοσιογράφος δέχτηκε απειλές επειδή κάλυπτε το δυστύχημα στη Σόμα

«Αν σε δούμε στο δρόμο θα σου κόψουμε το λαιμό»

ΕΝΤΑΣΗ στην Τουρκία: Δημοσιογράφος δέχτηκε απειλές επειδή κάλυπτε το δυστύχημα στη Σόμα

​Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά την καταγγελία ενός δημοσιογράφου, ότι δέχεται απειλές για την ζωή του, έπειτα από την κάλυψη του σοκαριστικού ατυχήματος, της πολύνεκρης έκρηξης σε ορυχείο στην Σόμα.

«Αν σε δούμε στο δρόμο θα σου κόψουμε το λαιμό», έγραφε ένα μήνυμα προς τον δημοσιογράφο Χασναΐν Καζίμ, ο οποίος είπε στα ξένα μέσα πως δέχθηκε περίπου 10.000 μηνύματα μέσω email, Twitter και Facebook μετά το ρεπορτάζ του για τη Σόμα, όπου 301 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή φιλοκυβερνητικοί ακτιβιστές φαίνεται να ανάρτησαν φωτογραφία του Καζίμ, ενός βετεράνου ανταποκριτή ο οποίος είχε εργασθεί στο παρελθόν στο Πακιστάν και τη Γερμανία, στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιθέσεις εντάσσονται σε μια οργανωμένη εκστρατεία και ξεκίνησαν όταν το περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ρεπορτάζ στο οποίο ένας οργισμένος ανθρακωρύχος στη Σόμα φαίνονταν να λέει: «Στον διάβολο, Ερντογάν», αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της χώρας.

Φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν το δημοσίευμα και κατηγόρησαν το περιοδικό ότι υιοθετεί τη συντακτική γραμμή πως ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει στο διάβολο.

Από την άλλη πλευρά ο Ερντογάν δήλωσε πως τα ξένα μέσα ενημέρωσης τροφοδοτούνται με «εσφαλμένες και χειραγωγούμενες ειδήσεις» για την καταστροφή στο ορυ��είο και επέκρινε την κάλυψη των γεγονότων από τα συγκεκριμένα μέσα, όπως έκαναν και αρκετές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top