«Πόρτα» σε Λαγκάρντ από φοιτητές κολλεγίου στις ΗΠΑ

Η διαμαρτυρία των σπουδαστών ανάγκασε την «ισχυρή» γυναίκα να ακυρώσει την ομιλία της

«Πόρτα» σε Λαγκάρντ από φοιτητές κολλεγίου στις ΗΠΑ

​Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη ομιλία της στο Αμερικανικό Κολέγιο Σμιθ.

Σύμφωνα με ξένα μέσα, η Λαγκάρντ είχε προγραμματίσει να μιλήσει την Κυριακή στο Κολέγιο Σμιθ, αλλά αποσύρθηκε καθώς σχεδόν 500 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές του κολεγίου, υπέγραψαν μια αναφορά διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές του ΔΝΤ .

Η Πρόεδρος του κολεγίου Κάθλιν ΜακΚάρτνει δήλωσε πως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ήρθε σε επαφή μαζί της το Σαββατοκύριακο για να «ακυρώσει» την ομιλία της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, η Λαγκάρντ δεν ήθελε, η συμμετοχή του ΔΝΤ να αποσπάσει την προσοχή από τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των αποφοίτων.

Να σημειωθεί οτι παρόμοιο περιστατικό με αυτό της «ισχυρής» γυναίκας του ΔΝΤ είχε συμβεί προσφάτως με την πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στο Πανεπιστήμιο Ράντζερς του Νιού Τζέρσευ, όπου σπουδαστές και καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν για το ρόλο της στον πόλεμο του Ιράκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top