Η κυβέρνηση της Νιγηρίας "εξετάζει όλες τις επιλογές" μετά την πρόταση της Μπόκο Χαράμ

Στόχος η απελευθέρωση των κοριτσιών

Η κυβέρνηση  της Νιγηρίας "εξετάζει όλες τις επιλογές" μετά την πρόταση της Μπόκο Χαράμ

​Η κυβέρνηση της Νι��ηρίας αξιολογεί όλες τις διαθέσιμες επιλογές προκειμένου να απαντήσει στην πρόταση της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ να ανταλλάξει τις μαθήτριες που απήγαγε τον περασμένο μήνα με τους μαχητές της που κρατούνται.

«Η κυβέρνηση της Νιγηρίας μελετά όλες τις επιλογές με στόχο την απελευθέρωση των κοριτσιών και την επανένωσή τους με τους γονείς τους», δήλωσε ο Μάικ Όμερι, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσία Εθνικού Προσανατολισμού, που υπάγεται στο υπουργείο Πληροφοριών, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Εσωτερικών της Νιγηρίας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων μελών της Μπόκο Χαράμ με τις 200 και πλέον μαθήτριες που έχει απαγάγει η οργάνωση, όπως απαίτησε ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, ο αρχηγός της ισλαμιστικής οργάνωσης σε νέο βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Δε μπορούν η Μπόκο Χαράμ και οι αντάρτες να θέτουν τους όρους τους» είχε δηλώσει ο Άμπα Μόρο στο Γαλλικό Πρακτορείο, και «δεν υπάρχει περίπτωση να ανταλλάξουμε ένα πρόσωπο με ένα άλλο».

Στο ερώτημα που του είχε τεθεί εάν απορρίπτει έναν τέτοιο όρο, ο Μόρο απάντησε «σίγουρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top