Στο ΑΙΜΑ βάφτηκε και πάλι η Μαριούπολη-Ξέσπασαν νέες συγκρούσεις με νεκρούς

Επίδειξη ισχύος από τον Πούτιν – Βρέθηκε στην Κριμαία μαζί με τον Μεντβέντεφ

Στο ΑΙΜΑ βάφτηκε και πάλι η Μαριούπολη-Ξέσπασαν νέες συγκρούσεις με νεκρούς

​Όλο και πιο κοντά στον εμφύλιο πόλεμο οδεύει η Ουκρανία με την ένταση να αναζωπυρώνεται και πάλι στα ανατολικά της χώρας και συγκεκριμένα στη Μαριούπολη που έγινε και πάλι πεδίο μάχης μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και φιλοκυβερνητικών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σοβαρά επεισόδια με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να ανταλλάσσουν πυρά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον οχτώ νεκρούς από την πλευρά των αυτονομιστών, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τον αριθμό των τραυματιών.

mariopol1.jpg

Το ηφαίστειο της Μαριούπολη "εξερράγη" για μια ακόμα φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ημέρα Νίκης» επί των Ναζί. Περισσότεροι από 1.000 πολίτες άρχισαν να κατευθύνονται προς το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εμποδίσουν φιλοκυβερνητικούς να καταλάβουν το κτίριο που από την Πέμπτη βρίσκεται στα χέρια των αυτονομιστών.

Οι φιλοκυβερνητικοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των πολιτών, προκαλώντας χάος στους δρόμους της πόλης.

mariopol2.jpg

Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν: Βρίσκεται στην Κριμαία για τις εκδηλώσεις για τις «Ημέρες Νίκης»

Την ίδια ώρα φωτιά έχει πάρει και η διεθνής διπλωματία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη ισχύος, παρευρισκόμενος στις εκδηλώσεις για τις «Ημέρες Νίκης» εναντίον των Ναζί στην Κριμαία.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος επισκέπτεται την Κριμαία μετά από το δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιοχής από την Ουκρανία και την ένωσή της με την Ρωσία.

mariopol3.jpg

Κι ενώ επισήμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται εκεί για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ που βρίσκεται μαζί του, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην Ουκρανία και την Δύση.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά της για την απόφαση αυτή να παραστούν και οι δύο ισχυροί άνδρες της Μόσχας στην Κριμαία, όμως όπως φάνηκε αυτό δεν απασχόλησε καθόλου τον Πούτιν.

mariopol5.jpg

Αντιθέτως απόλαυσε δεόντως τους πανηγυρισμούς και τις αποθεωτικές ιαχές των πολιτών, δείχνοντας ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top