Νέα επικοινωνία Λαβρόφ- Κέρι για το θέμα της Ουκρανίας

Θέλουν να εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ουκρανία

Νέα επικοινωνία Λαβρόφ- Κέρι για το θέμα της Ουκρανίας

​Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε το βράδυ της Πέμπτης (08-05-14) ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με σκοπό να συζητήσουν με ποιον τρόπο θα «σβήσει» η κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο «ισχυροί» άνδρες μίλησαν για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών από τη Ρωσία, τις Η.Π.Α, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που θα βοηθήσουν στην εκτόνωση της έντασης.

Ο κύριος Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ζήτησε από τις ΗΠΑ να πείσουν τις αρχές του Κιέβου να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις για την αποκλιμάκωση της κρίσης και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν συνομιλίες με αντιπροσώπους των νοτιοανατολικών περιοχών της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή οι φιλορώσοι αυτονομιστές δήλωσαν πως θα προχωρήσουν κανονικά στην διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων στις 11 Μαίου.

Από την άλλη πλευρά ο Πούτιν δήλωσε ότι η ουκρανική κρίση είναι αποτέλεσμα «ανεύθυνης πολιτικής» και ότι ένας ισότιμος διάλογος ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους είναι απαραίτητος για να μειωθούν οι εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top