Ο Steven Spielberg βράβευσε τον Μπαράκ Ομπάμα

«Δεν έχουμε καταστείλει τα σκοτεινότερα ένστικτα του ανθρώπου»

​Με το βραβείο του πρεσβευτή της ανθρωπότητας του Ιδρύματος του Ολοκαυτώματος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που ίδρυσε ο Steven Spielberg, τιμήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαρά�� Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε τον γνωστό σκηνοθέτη για την βράβευση, μίλησε για την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία, τον πόλεμο στη Συρία, αλλά και για την απαγωγή των κοριτσιών στη Νιγηρία, από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

obama1.jpg

«Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε τους σημερινούς πρώτους τίτλους των ειδήσεων: τον όλεθρο στη Συρία, τις δολοφονίες και τις απαγωγές στη Νιγηρία, τις θρησκευτικές συγκρούσεις, τις φυλετικές συγκρούσεις για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε καταστείλει τα σκοτε��νότερα ένστικτα του ανθρώπου», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης και στο νέο κύμα αντισημιτισμού που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στη χώρα, μετά και από τις επιθέσεις εναντίον δύο εβραϊκών ιδρυμάτων στο Κάνσας, υπενθυμίζοντας το μέγεθος της τραγωδίας που έζησε ολόκληρη η ανθρωπότητα με το Ολοκαύτωμα.

obama2.jpg

«Καμία από τις τραγωδίες που βλέπουμε σήμερα δεν θα φθάσει τις τρομακτικές διαστάσεις του Ολοκαυτώματος... ωστόσο απαιτούν την επαγρύπνησή μας, απαιτούν να μην αποστρέψουμε το βλέμμα. Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση όπου υπάρχει κάποιες φορές αμφισημία. Ακόμη και όταν ο δρόμος δεν είναι ξεκάθαρος. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Και σε αυτό περιλαμβάνεται και το ανερχόμενο κύμα του αντισημιτισμού στον κόσμο», τόνισε.

obama3.jpg

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διάσημα αστέρια του Hollywood, όπως η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και ο Λίαμ Νίσον, ενώ τραγούδησε ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top