ΕΝΤΑΣΗ στην Οδησσό: Πυροβολισμοί και εκρήξεις συντάραξαν την πόλη

Νεκροί σε μάχες σώμα με σώμα

Πρώτη ανάρτηση, 02/05/2014, 19:44

​Νέα επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Οδησσό, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, φημισμένη για την ελληνική της κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε χάος στους δρόμους της πόλης.

Δεν έλειψαν επίσης οι μάχες σώμα με σώμα, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι συγκρούστηκαν φιλορώσοι αυτονομιστές με υποστηρικτές της ουκρανικής κυβέρνησης.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Μάλιστα όπως αναφέρουν τοπικά μέσα το κτίριο του εργατικού συνδικάτου πυρπολήθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές, φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν σε 1.500 οπαδούς της κυβέρνησης της Ουκρανίας που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ εξήγγειλε τηλεοπτικό διάγγελμα, στο οποίο δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρησε που πραγματοποίησε ο ουκρανικός στρατός στο Σλαβιάνσκ, προκάλεσε τεράστιο π��ήγμα στους αντάρτες, με πολλούς νεκρούς, ενώ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν τη ζωή τους δύο στρατιώτες.

Η Μόσχα μετά την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία, ζήτησε και πέτυχε την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μετά από την κάταρριψη μάλιστα δύο ουκρανικών ελικοπτέρων από φιλορώσους αυτονομιστές, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι αντάρτες συγκεντρώνουν πολίτες για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι το Σλαβιάνσκ έχει περικυκλωθεί και κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Σλαβιάνσκ, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν όμηροι δυτικοί δημοσιογράφοι που την κάλυπταν από φιλορώσους αποσχιστές.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν στο αμερικανικό δίκτυο CBS, στο Sky News και στο Buzzfeed και αφέθηκαν μετά από λίγες μέρες ελεύθεροι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top