ΣΟΚ στις φυλακές της Οκλαχόμα: Θανατοποινίτης πέθανε από ΦΡΙΚΤΟΥΣ πόνους μετά από ένεση!

Κατέληξε από ανακοπή καρδιάς

Την αναβολή της δεύτερης εκτέλεσης θανατοποινίτη διέταξε ο διευθυντής των φυλακών της Οκλαχόμα μετά το τραγικό αποτέλεσμα που είχε η πρώτη εκτέλεση του θανατοποινίτη Κλέιτον Λόκετ.

Ο επικεφαλής των φυλακών όπου επρόκειτο να γίνει η πρώτη διπλή εκτέλεση καταδίκων στην πολιτεία της Οκλαχόμα εδώ και 80 χρόνια, διέταξε να σταματήσει η διαδικασία τρία έως τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της έγχυσης του θανατηφόρου μείγματος στον Λόκετ.

Η εκτέλεση σταμάτησε στις 18:23 τοπική ώρα της Τρίτης (02:23 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας), καθώς αποδείχτηκε η «αποτυχία της ενδοφλέβιας» ένεσης όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θανατοποινίτης κατέληξε από προφανή ανακοπή καρδιάς στις 19:06 τοπική ώρα της Τρίτης (03:23 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης).

«Πιστεύουμε ότι μια φλέβα έσπασε και το κοκτέιλ των φαρμάκων δεν λειτούργησε όπως ήταν σχεδιασμένο να λειτουργήσει. Ο διευθυντής διέταξε να σταματήσει η εκτέλεση» είπε ο εκπρόσωπος του πολιτειακού σωφρονιστικού συστήματος Τζέρι Μάσι.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος Λόκετ είχε καταδικαστεί επειδή είχε πυροβολήσει τη 19χρονη Στέφανι Νέιμαν και στη συνέχεια παρακολούθησε τους δύο συνεργούς του να τη θάβουν ζωντανή, το 1999.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο διευθυντής των φυλακών διέταξε επίσης την αναβολή της δεύτερης εκτέλεσης η οποία επρόκειτο να γίνει δύο ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πολιτειακού σωφρονιστικού συστήματος, η εκτέλεση του δεύτερου θανατοποινίτη Τσαρλς Ουόρνερ (δεξιά στη φωτογραφία) αναβλήθηκε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών.

Η διπλή εκτέλεση επρόκειτο να γίνει με βάση ένα νέο πρωτόκολλο που αφορά τη θανατηφόρο ένεση, η οποία όμως δεν έχει εξεταστεί ποτέ και δεν είναι γνωστό το μείγμα της. Αυτή η νέα δόση που χορηγείται στους θανατοποινίτες αποτελείται από τρία συστατικά, ένα ηρεμιστικό, ένα αναισθητικό και την τελική φονική δόση από χλωριούχο κάλιο.