Ν.Κορέα: Υποβασταζόμενος παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα ο Διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Η Πρόεδρος της χώρας ζήτησε συγγνώμη

Ν.Κορέα: Υποβασταζόμενος παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα ο Διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας

​Σοκ προκάλεσε η εικόνα του διευθυντή της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «υγρού τάφου» εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά, που έδειχνε πιο αδύναμος από ποτέ. Ο διευθυντής της εταιρείας έφτασε στον εισαγγελέα υποβασταζόμενος από δυο άνδρες ενώ δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν Χιέ, σε επίσκεψή της στο μνημείο για τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας, που βρίσκεται κοντά στο σχολείο όπου φοιτούσαν, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των αδικοχαμένων ψυχών.

«Ζητώ συγγνώμη από τον λαό και λυπούμαι πολύ που πολλές πολύτιμες ζωές χάθηκαν. Πώς μπορώ να απολογηθώ για την αποτυχία να αποτρέψουμε το δυστύχημα και για την ανεπαρκή αρχική αντίδραση ώστε να απαλύνω τον πόνο και την δυστυχία των οικογενειών των θυμάτων έστω για ένα λεπτό;» είπε η πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι οι πονεμένοι συγγενείς των θυμάτων και οι υπόλοιποι πολίτες έχουν εκφράσει την οργή τους κατά των αρχών κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα στον χειρισμό της κρίσης και για αργά αντανακλαστικά.

Βέβαια, η κυβέρνηση μετά το τραγικό δυστύχημα που αντιμετώπισε η χώρα απ��φάσισε και ανακοίνωσε την ίδρυση ενός Υπουργείου Ασφαλείας των Θαλάσσιων Μεταφορών το οποίο θα διαχειρίζεται σοβαρά ναυτικά ατυχήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top