Ρωσία: «Δεν θα εισβάλουμε στην Ουκρανία»

ΟΗΕ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι παρατηρητές

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δε θα εισβάλουν στην Ουκρανία», διαβεβαίωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χάγκελ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με την ενημέρ��ση του εκπροσώπου του Πενταγώνου, ναύαρχου Τζον Κίρμπι, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι «επικίνδυνη» και για άλλη μια φορά κάλεσε τη Ρωσία να «σταματήσει την αποσταθεροποιητική επιρροή της στην Ουκρανία».

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημερώνοντας για την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο υπουργών, ανέφερε ότι ο Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στον αμερικανό ομόλογό του ότι τα ρωσικά στρατεύματα που συμμετείχαν σε έκτακτες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας επέστρεψαν στις βάσεις τους.

«Η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της στρατιωτικής δράσης (των ουκρανών) εναντίον αμάχων (...) Μόλις οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τακτικές στρατιωτικές μονάδες εναντίον του άμαχου πληθυσμού, τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στις βάσεις τους» ανέφερε ο Σεργκέι Σόιγκου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Αμείωτη παραμένει η κρίση στην Ουκρανία με τους φιλορώσους αποσχιστές στο Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία να εξακολουθούν να κρατούν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τις επεμβάσεις της Μόσχας στην Ουκρανία, στην ίδια πρακτική προσανατολίζεται και η Ε.Ε., ενώ την ίδια ώρα έκρυθμη είναι η κατάσταση σε διάφορες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

ΟΗΕ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι παρατηρητές

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε την Δευτέρα τη σύλληψη και την κράτηση των επτά στρατιωτικών παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από φιλορώσους αποσχιστές στην πόλη του Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει με έντονο τρόπο την πρόσφατη σύλληψη και κράτηση των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ καθώς και των Ουκρανών που τους συνόδευαν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ. «Καλεί τους υπεύθυνους για την απαγωγή να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωση των παρατηρητών, σώων και άνευ όρων» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή ��ου ο ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top