ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ: Είχε κόλλημα με το να «κράζει» στο ίντερνετ τα λάθη των άλλων και έγινε πλούσιος

Βρήκε την δουλειά των ονείρων του

ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ: Είχε κόλλημα με το να «κράζει» στο ίντερνετ τα λάθη των άλλων και έγινε πλούσιος

​Που να ήξερε ο 21χρονος, Σιλβάν Σβετσίκ, από την Γαλλία, ότι το «δηλητήριο» που έβγαζε μέσα από τις σελίδες του στο ίντερνετ θα του προσέφερε την δουλειά των ονείρων του.

Ο Σιμόν, λοιπόν, διασκέδαζε να διορθώνει φραστικά και ορθογραφικά λάθη που έκαναν site αλλά και εφημερίδες, μέσα από δικούς του λογαριασμούς στο twitter. Μάλιστα πολλές φορές τα σχολίαζε, σε σημείο να χρησιμοποιεί και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

justicier2.jpg
Μια μέρα λοιπόν αποφάσισε να ��ημιουργήσει έναν λογαριασμό στο twitter με την ονομασία Bescherelle, από το ομώνυμο βοήθημα ορθογραφίας στη Γαλλία. Λίγες εβδομάδες αργότερα και μπροστά στην επιτυχία που σημειώνε με 49.000 φίλους στο Facebook και 27.000 στο twitter, το εμπορικό τμήμα ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου στη Γαλλίας, Hatier ,o οποίος εκδίδει το πραγματικό λεξικό Bescherelle, του ζητάει να τον προσλάβει.

Έτσι απλά ο 21χρονος έγινε διάσημος, χρησιμοποιώντας την δύναμη του ίντερνετ, ενώ τον καλούν στα δελτία ειδήσεων και σε ενημερωτικές εκπομπές και τον αποκαλούν μάλιστα «Ο Τιμωρός της γλώσσας». Την ίδια στιγμή μια μεγάλη διαφημιστική του κάνει πρόταση να συνεργαστεί μαζί του και φυσικά ο Σιμόν δέχεται μιας και τα χρήματα ήταν ιδιαίτερα δελεαστικά.

Ο νεόπλουτος, Σιμόν δηλώνει πως δεν ξεχνάει ότι την επιτυχία του την οφείλει στους αναγνώστες του και τους ευχαριστεί, γιατί αν δεν ήταν αυτοί να του στέλνουν λάθη, δεν θα είχε καταφέρει τίποτα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top