Βρέθηκαν συντρίμμια του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών;

Εντοπίστηκε κομμάτι λαμαρίνας με καρφιά

Βρέθηκαν συντρίμμια του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών;

Πρώτη ανάρτηση: ​23/04/2014 14:00

Έπειτα από περίπου οχτώ εβδομάδες ασταμάτητων ερευνών για να βρεθεί έστω κι ένα σημάδι από το εξαφανισμένο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, οι αυστραλιανές γραμμές φαίνεται ότι βρήκαν κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ότι ανήκε στο μοιραίο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θάλασσα ξέβρασε σε ακτή της δυτικής Αυστραλίας ένα κομμάτι λαμαρίνας με καρφιά, το οποίο όμως δεν το έχει παραλάβει ακόμα η ομάδα ερευνών.

Το κομμάτι αυτό το έχει στα χέρια της η αστυνομία, όμως έστειλε στο επιχειρησιακό κέντρο κάποιες φωτογραφίες για να εκτιμήσει αν όντως πρόκειται για συντρίμμια του Boeing.

Τα νέα ευρήματα εντοπίστηκαν κοντά στην Αουγκούστα, 300 χλμ. νότια του Περθ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει καρφιά στην μία πλευρά που είναι καλυμμένη με fiberglass.

Πάντως οι αρχές παραμένουν επιφυλακτικές, αφού και άλλες φορές οι δορυφόροι είχαν εντοπίσει ύποπτα αντικείμενα που τελικά δεν αποδείχθηκε ότι ανήκαν στο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

«Πράσινο» για διεθνή επιτροπή διερεύνησης για το Boeing

Toν ορισμό διεθνούς επιτροπής διερεύνησης της εξαφάνισης του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Μαλαισίας.

Βασικός στόχος είναι η αξιολόγηση, η έρευνα και ο καθορισμός της αιτίας του ατυχήματος, έτσι ώστε να αποτραπούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Έκανε ακόμη γνωστό πως η κυβέρνηση είναι σε συνομιλίες είχε συνομιλίες με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petronas προκειμένου να επεκταθούν οι έρευνες για το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top