ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Εκατομμύρια πιστοί παρακολουθούν την κορύφωση του Θείου Δράματος

Με ευλάβεια στέκονται μπροστά στα Πάθη του Ιησού

​Το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων συμπίπτει φέτος και εκατομμύρια πιστοί σε όλον τον κόσμο παρακολουθούν ευλαβικά το Θείο Δράμα και την Πορεία προς την Ανάσταση.

Στους Αγίους Τόπους, τον πραγματικό τόπο του Θείου Δράματος αλλά και του θαύματος της Ανάστασης, 2.000 πιστοί από όλον τον κόσμο ακολούθησαν τα βήματα του Ιησού.

Η πορεία των πιστών κατέληξε στο Ναό της Αναστάσεως όπου η παράδοση θέλει να έχει χτιστεί πάνω στον τόπο όπου σταυρώθηκε, ετάφη και αναστήθηκε ο Κύριος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, για μία ακόμα χρονιά αναπαράστησε την Ακολουθία του Νιπτήρος. Όπως έγραψε στο star.gr, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έπλυνε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιησού, τα πόδια ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Στην Αυστραλία πάλι ένας ηθοποιός αναπαράστησε στους κεντρικούς δρόμους του Σίδνεϊ το μαρτύριο του Ιησού και την πορεία του προς τον Γολγοθά.

Στις Φιλιππίνες, πιστοί δέχτηκαν να σταυρωθούν με αληθινά καρφιά όπως ο Ιησούς πάνω στο Σταυρό. Μεταξύ τους και ο Δανός σκηνοθέτης Λας Σπανγκ Όλσεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top