ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ: Σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί τρέφονται από συσσίτια

Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό της ανεργίας έπεσε κάτω από 7%

​Μπορεί το Λονδίνο να ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ότι το ποσοστό ανεργίας έπεσε για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια κάτω από το όριο του 7%, αλλά στη Βρετανία σχεδόν ένα εκατομμύρια πολίτες, τρέφονται από συσσίτια!

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Trussel Trust, σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί κατέφυγαν πέρυσι σε τράπεζες τροφίμων, μια «σοκαριστική» αύξηση κατά 163% σε σχέση με το 2012.

Η βρετανική ΜΚΟ που διαχειρίζεται 423 κέντρα διανομής τροφίμων σε όλη τη χώρα, αναφέρει στην έκθεσή της ότι παρά την οικονομική ανάκαμψη, 913.000 Βρετανοί χρειάστηκαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες επισιτιστική βοήθεια, έναντι 347.000 το 2012.

Ο πρόεδρος της Trussel Trust, Κρις Μουλντ, δήλωσε πως «ο αριθμός αυτός είναι θλιβερός, και δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου», καθώς και ότι «δεν περιλαμβάνει αυτούς που κατέφυγαν σε άλλα συστήματα βοήθειας, αυτούς που ζουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν τράπεζες τροφίμων, αυτούς που ντρέπονται να πάνε σε αυτές και εκείνους, και είναι πολλοί, οι οποίοι τρώνε ολοένα και χειρότερα».