ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Ν. Κορέα: Βυθίστηκε πλοίο με 470 επιβάτες

Τουλάχιστον δύο νεκροί και 290 αγνοούμενοι

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Ν. Κορέα: Βυθίστηκε πλοίο με 470 επιβάτες

​Πρώτη ανάρτηση: 16/04/2014, 08:15

Τουλάχιστον δύο νεκροί και περισσότεροι από 290 αγνοούμενοι είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο μέχρι τώρα απολογισμός του τραγικού ναυαγίου που συνέβη στη Νότιο Κορέα, όταν φέρι μποτ με 477 επιβάτες βυθίστηκε στην νότια ακτή της χώρας.

korea1.jpg

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται τέσσερις ώρες μετά από τη στιγμή που εξέπεμψε σήμα SOS το πλοίο, ενώ τελικά έχουν διασωθεί 164 επιβάτες και όχι 368 όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα. Δύο άτομα, μια γυναίκα κι ένας μαθητής είναι μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί.

Το πλοίο Sewol μετέφερε 477 επιβάτες και πλήρωμα, καθώς και 150 οχήματα, όταν ξαφνικά άρχισε να γέρνει όσο πλησίαζε στο νησί Ζεζού, 100 χλμ. νότια της κορεατικής χερσονήσου.

korea2.jpg

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες το πλοίο είχε βυθιστεί και πάνω από το νερό διακρινόταν μόνο το μπροστινό τμήμα του κύτους του.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και 338 μαθητές Λυκείου και οι δάσκαλοί τους, οι οποίοι σύμφωνα με καθηγητή του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν έχουν διασωθεί όλοι και είναι ασφαλείς.

korea3.jpg

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, όμως οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα για το πόσοι άνθρωποι έχουν διασωθεί ή πόσοι αγνοούνται.

korea4.jpg

Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει γιατί το πλοίο πήρε κλίση, όμως αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι λίγο πριν αρχίσει να βυθίζεται, ακούστηκε ισχυρός ήχος πρόσκρουσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top