Τα Google Glass ΒΓΑΙΝΟΥΝ στην αγορά: Θα κοστίζουν 1.500 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ από πότε θα είναι διαθέσιμα

​Τα Google Glass, τα «έξυπνα» γυαλιά-υπολογιστές που συνδέονται στο Διαδίκτυο, θα διατεθούν για αγορά στους καταναλωτές στις ΗΠΑ, για μια περιορισμένη χρονική περίοδο, που θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όποιος τα θέλει θα χρειαστεί να καταβάλει 1.500 ευρώ και θα ενταχθεί πλέον στη συνεχώς διευρυνόμενη ομάδα των «πρωτοπόρων» χρηστών που έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί η αμερικανική εταιρεία, προκειμένου να δοκιμάσει τα γυαλιά της, προτού τα διαθέσει σε ευρεία κυκλοφορία στην αγορά.

«Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες είναι μαμάδες, καλλιτέχνες, χειρουργοί, ροκ τραγουδιστές και ο καθένας τους έχει φέρει μια νέα προοπτική, που κάνει καλύτερα τα γυαλιά μας. Όμως καθημερινά δεχόμαστε αιτήματα από εκείνους από εσάς, οι οποίοι δεν έχετε ενταχθεί ακόμη στο πρόγραμμά μας και θέλουμε επίσης τη δική σας συνεισφορά», δήλωσε η Google.

Έτσι, από τις 15 Απριλίου, όποιος ζει στις ΗΠΑ, θα έχει την ευκαιρία να γίνει κάτοχος των Google Glass για μία περιορισμένη χρονική περίοδο, που δεν διευκρινίστηκε πόσο θα διαρκέσει.

Η Google έχει ήδη κάνει γνωστό ότι συνεργάζεται με τη Ray Ban και άλλους κορυφαίους κατασκευαστές σκελετών γυαλιών για να δημιουργήσει νέα «έξυπνα» προϊόντα. Τα πρώτα από αυτά αναμένεται να βγουν στην αγορά το 2015.

Πάντως, η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει πρώτα να διασκεδάσει τις διάχυτες ανησυχίες ότι τα γυαλιά της -που μπορούν να τραβήξουν βίντεο και φωτογραφίες- έχουν και τη «σκοτεινή» πλευρά τους, ιδίως όσον αφορά την πιθανή παραβίαση της προσωπικής ζωής των ανθρώπων εν αγνοία τους.

Από την πλευρά της η Google, έχει αντιτείνει ότι «αν κανείς θέλει να σας καταγράψει μυστικά, υπάρχουν πολύ καλύτερες κάμερες στο εμπόριο, από ό,τι τα γυαλιά μας που τα φοράτε ολοφάνερα στο πρόσωπό σας και ένα φωτάκι ανάβει κάθε φορά που δίνετε μια φωνητική εντολή ή πατάτε ένα πλήκτρο. Αν μια εταιρεία ήθελε να σχεδιάσει μια μυστική κατασκοπευτική συσκευή, θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά σε σχέση με τα Glass».

Στη φάση αυτή, ήδη διάφοροι προγραμματιστές αναπτύσσουν εφαρμογές λογισμικού για τα «έξυπνα» γυαλιά, οι οποίες ποικίλουν από τη λήψη μετεωρολογικών δελτίων μέσω του διαδικτύου έως την ανταλλαγή βίντεο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Τα Google Glass συνδέονται στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας τα διάσπαρτα σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης (Wi-fi), ή συνδεόμενα ασύρματα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη, ο οποίος πρέπει να έχει πληρωμένη σύνδεση στο διαδίκτυο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top