Τετραμερής για την ουκρανική κρίση στις 17 Απριλίου

Κρίσιμες επαφές ΕΕ-ΗΠΑ-Ρωσία��-Ουκρανίας στη Γενεύη

Τετραμερής για την ουκρανική κρίση στις 17 Απριλίου
​Η τετραμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο συζήτησης την ουκρανική κρίση και την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου στη Γενεύη, ανακοίνωσαν απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι Βρυξέλλες.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι θα μεταβεί στην Ελβετία ώστε «να συνεχιστούν οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης» της κρίσης στην Ουκρανία και να βρεθεί μια διέξοδος «μέσω της διπλωματικής οδού» αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει να κινητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα για να στηρίξει την Ουκρανία και να βοηθήσει το λαό της να οικοδομήσει μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα χώρα» προστίθεται στο κείμενο.

«Η ΕΕ συμμετέχει πλήρως στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία και για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης» ανακοίνωσε το γραφείο του εκπροσώπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, η οποία θα λάβει μέρος στις συνομιλίες.

Στη Γενεύη αναμένεται να παραβρεθούν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρίι Ντεστσίτσα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top