«Ο�� τρίχες του σώματος είναι κάτι φυσικό και όχι αηδιαστικό»

Πρωτότυπη διαμαρτυρία γυναικών που αντιδρούν στην… αποτρίχωση

«Οι τρίχες του σώματος είναι κάτι φυσικό και όχι αηδιαστικό»

​Μια σειρά φωτογραφιών, με πρωταγωνίστριες γυναίκες που ποζάρουν επιδεικνύοντας τις αξύριστες μασχάλες τους έρχεται να αμφισβητήσει τα μέχρι τώρα κοινώς αποδεκτά πρότυπα ομορφιάς.

trixa.jpg

Ο Βρετανός φωτογράφος Ben Hopper επιστράτευσε δεκάδες μοντέλα και ηθοποιούς, από τις οποίες ζήτησε να μην κάνουν αποτρίχωση, ώστε να πάρουν μέρος στη φωτογράφηση, θέλοντας έτσι να πείσει τις γυναίκες ότι δεν χρειάζεται να υποκύπτουν στα κοινωνικά στερεότυπα για να γίνουν ελκυστικές.

trixa2.jpg

Όπως δήλωσε στην Huffington Post τα πρότυπα της ομορφιάς έχουν ποτίσει τόσο πολύ το υποσυνείδητό μας που ένα από τα μοντέλα αποχώρησε από την φωτογράφηση την τελευταία στιγμή γιατί σιχάθηκε τις τρίχες του κορμιού της.

trixa3.jpg

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα αν μια γυναίκα αποφασίσει ένα πιο… φυσικό look και αντιθέτως το βρίσκει πολύ σεξουαλικό.

trixa4.jpg

Τα μοντέλα φωτογραφίζονται επίσης χωρίς ίχνος μακιγιάζ για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην φυσική ομορφιά τους.

trixa5.jpg

Ο Hoper βλέπει τη φωτογράφηση αυτή σαν ένα είδος διαμαρτυρίας ενάντια στη βιομηχανία της ομορφιάς.

trixa6.jpg

«Για περίπου έναν αιώνα έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου από την βιομηχανία της ομορφιάς που ενθαρρύνει την αποτρίχωση», είπε και πρόσθεσε:

trixa7.jpg

«Δεν θέλω να πω στις γυναίκες να σταματήσουν την αποτρίχωση. Απλά πιστεύω ότι είναι μια πιθανότητα την οποία δεν πρέπει να απορρίπτουν. Θα ήθελα απλά ο κόσμος να αμφισβητεί τα πρότυπα της ομορφιάς».
trixa8.jpg

trixa9.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top