Αλεξιπτωτιστής γλίτωσε από βέβαιο θάνατο όταν μετεωρίτης πέρασε ξυστά από δίπλα του!

Ανήσυχοι οι επιστήμονες- Δείτε το βίντεο

Από βέβαιο θάνατο γλίτωσε ένας αλεξιπτωτιστής την ώρα που απολάμβανε το αγαπημένο του χόμπι όταν ένας μετεωρίτης «έσκισε» τον ουρανό της Νορβηγίας και πέρασε ξυστά από δίπλα του.

Ο Άντερς Χέλστρουπ ζει από θαύμα καθώς ο διαστημικός βράχος πέρασε από δίπλα του με ταχύτητα άνω των 300 μιλίων την ώρα λίγα δευτερόλεπτα από την στιγμή που ο αλεξιπτωτιστής είχε πηδήξει από το αεροσκάφος που τον μετέφερε.

Οι ειδικοί που ανέλυσαν το βίντεο εκτιμούν πως πρόκειται πραγματικά για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα της γης ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας τέτοιος μετεωρίτης καταγράφεται σε κάμερα από τόσο κοντινή απόσταση.

«Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Το σχήμα του είναι σχήμα ενός τυπικού μετεωρίτη. Σπασμένο στην μια πλευρά με στρογγυλεμένες άκρες» εξηγεί γεωλόγος.

«Αισθανόμουν πως κάτι συνέβη αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς. Είχα όμως μια παράξενη αίσθηση. Δεν είχα καταλάβει τι συμβαίνει. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν κάποιο αντικείμενο που πετάχτηκε από το αλεξίπτωτο μου όμως μετά σκέφτηκα πως ήταν πολύ μεγάλο», πρόσθεσε ο αλεξιπτωτιστής.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έθεσε σε συναγερμό τους επιστήμονες που αναζητούν το σημείο που έχει πέσει ο μετεωρίτης ώστε να τον αναλύσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top