Ο Κιμ Γιονγκ-ουν αναγκάζει τους νεαρούς Κορεατές να έχουν το ίδιο κούρεμα με εκείνον!

Τους επιβάλλει ακόμα και πως θα έχουν τα μαλλιά τους

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν αναγκάζει τους νεαρούς Κορεατές να έχουν το ίδιο κούρεμα με εκείνον!
Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη ζωή άραγε; Ο λόγος για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν που υποχρέωσε δια νόμου μαθητές και φοιτητές να έχουν το ίδιο κούρεμα με εκείνον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Radio Free Asia, εδώ και δύο εβδομάδες μαθητές και φοιτητές δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν παρά με το «κούρεμα του αγαπημένου ηγέτη».

«Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι, αν θέλουμε να το χαρακτηρίσουμε, αρκετά ιδιαίτερο. Δεν ''πηγαίνει'' ακριβώς σε όλους, καθώς ο καθένας έχει άλλο σχήμα προσώπου και κεφαλής», αναφέρει η ίδια πηγή.

Το συγκεκριμένο κούρεμα μάλιστα θεωρείται μη δημοφιλές στην Βόρεια Κορέα, καθώς θυμίζει, σύμφωνα με πολλούς κατοίκους της χώρας, «Κινέζους λαθρεμπόρους», αναφέρουν οι Korea Times.

Τα κουρέματα βρίσκονταν πάντα υπό κρατικό έλεγχο στη χώρα, με τις γυναίκες να έχουν να επιλέξουν μεταξύ 18 συγκεκριμένων στυλ και τους άνδρες μεταξύ 10.

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας είχε εξαπολύσει προ μηνών εκστρατεία ενάντια στα μακριά μαλλιά, ζητώντας «κούρεμα το οποίο να συνάδει με το σοσιαλιστικό τρόπο ζωής».

Δεν έχει γίνει, ωστόσο, ξεκάθαρο κατά πόσο το συγκεκριμένο κούρεμα θα επιβληθεί σε όλο τον ενήλικο ανδρικό πληθυσμό της χώρας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top