Ουκρανία: Νεκρός o ηγέτης της ακροδεξιάς

Σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών

Ουκρανία: Νεκρός o ηγέτης της ακροδεξιάς

​Ηγετικό στέλεχος του ουκρανικού ακροδεξιού κινήματος Δεξιός Τομέας σκοτώθηκε τη Δευτέρα στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν στην πόλη Ρόβνο, στα δυτικά, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Μουζίχκο δολοφονήθηκε στην περιοχή Ρόβνο, δυτικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα ου��ρανικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει το αγγλόφωνο δελτίο της Russia Today.

Ο ακροδεξιός ηγέτης ανήκει στους πολιτικούς μαχητές που με μάχες σώμα με σώμα με τις ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας (την μονάδα Berkut) κατάφεραν να κυριαρχήσουν και να εκδιώξουν τον Γιανουκόβιτς από την εξουσία, αρνούμενοι να πειθαρχήσουν και να δεχθούν όλες τις κατά καιρούς συμφωνίες της κυβέρνησης με την λοιπή αντιπολίτευση και την ΕΕ.

Υποσχόμενος «Να πολεμήσει τους Εβραίους και τους Ρώσους για όσο διάστημα το αίμα ρέει στις φλέβες του» ο ηγέτης Aleksandr Muzychko, γνωστός και ως Sashko Bilyi, ήταν βετεράνος πολέμου της Τσετσενίας με την πλευρά των Τσετσένων και οι ίδιοι οι Ρώσοι είχαν να λένε για τον ηρωισμό και τις πολεμικές ικανότητές του.

Εν συνεχεία ο Α.Muzychko επέστρεψε και κατηγορήθηκε ότι ασχολήθηκε με το εμπόριο όπλων και αλκοόλ με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να μείνει για 1,5 χρόνο στην φυλακή. Ο ίδιος λέει ότι η κράτησή του ήταν αποτέλεσμα πολιτικής συνομωσίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top