Νέα ένταση στην Κριμαία: Έφοδος Ρώσων σε ουκρανική βάση – Έπεσαν πυροβολισμοί

Είχαν δώσει τελεσίγραφο για παράδοση - Συνεχίζεται ο πόλεμος κυρώσεων

Νέα ένταση στην Κριμαία: Έφοδος Ρώσων σε ουκρανική βάση – Έπεσαν πυροβολισμοί
Νέα ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στην Κριμαία μετά από έφοδο ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική αεροπορική βάση.

Οι Ρώσοι είχαν δώσει τελεσίγραφο για την παράδοση της βάσης εντός μιας ώρας, κάτι που δεν έκαναν οι Ουκρανοί. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, πριν από λίγη ώρα ένοπλοι ρωσόφιλοι με θωρακισμένα οχήματα πραγματοποίησαν έφοδο στη βάση, ενώ σύμφωνα με το Reuters, έπεσαν πυροβολισμοί και τραυματίστηκε ένας Ουκρανός στρατιώτης.

Ο διοικητής της βάσης βγήκε για να διαπραγματευτεί με τους Ρώσους, ενώ οι Ουκρανοί -αν και είχαν πάρει εντολή να βρίσκονται σε θέση μάχης- μεταφέρουν τα όπλα τους στην αποθήκη της βάσης.

Παράλληλα, περίπου 200 φιλορώσοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Νοβοφεντόριβκα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πλήθος εισέβαλε στη βάση και άρχισε να σπάει τα παράθυρα, ενώ οι ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο χώρο επιχείρησαν να αντιδράσουν με ρίψεις καπνογόνων στους εισβολείς.

Συνεχίζεται ο πόλεμος κυρώσεων – Τιμοσένκο: Νούμερο ένας εχθρός μας ο Πούτιν

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο πόλεμος κυρώσεων λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία.

Η Τιμοσένκο χαρακτήρισ�� τον Πούτιν «νούμερο ένα εχθρό της Ουκρανίας» και υπογράμμισε πως με τις κινήσεις του στην Κριμαία «έχασε την Ουκρανία για πάντα».

Η Γερμανία αποφάσισε να αναστείλει την έγκριση όλων των αμυντικών εξαγωγών προς τη Ρωσία, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα υποστήριξε ότι έχει υπογράψει διάταγμα που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων σε κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, υποστήριξε σήμερα πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ σε 12 Ρώσους και Ουκρανούς είναι «αποκομμένες από την πραγματικότητα». Παράλληλα, η Ρωσία αποφάσισε χθες να απαγορεύσει την είσοδο εννιά Αμερικανών αξιωματούχων στη χώρα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top