Είκοσι χρόνια στη φυλακή: Κατά συρροή δολοφόνος αποδείχθηκε… κατά συρροή ψεύτης!

Είχε εξομολογηθεί τη δολοφονία 30 ατόμων χωρίς να είναι ο δράστης

Είκοσι χρόνια στη φυλακή: Κατά συρροή δολοφόνος αποδείχθηκε… κατά συρροή ψεύτης!
Άλλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν την αθωότητα τους για να γλιτώσουν τη φυλακή και άλλοι... την αποδομούν αυτοβούλως για να μπουν στη φυλακή!

Ο Στούρε Μπέργκουαλ αφέθηκε ελεύθερος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή αφού αποδείχθηκε ότι αντί για κατά συρροή δολοφόνος είναι... κατά συρροή ψεύτης!

Ο 63χρονος Σουηδός θεωρείτο επί σειρά ετών από τους πιο στυγνούς εγκληματίες της Σουηδίας και είχε καταδικαστεί για 8 από τις 30 (!) συνολικά δολοφονίες που είχε εξομολογηθεί ότι διέπραξε.

Ο Μπέργκουαλ εξέτιε την ποινή του σε ψυχιατρική κλινική αφού άπαντες είχαν πειστεί από τις ομολογίες του: δικαστές, δικηγόροι, γιατροί αλλά και δημοσιογράφοι! Μοναδική εξαίρεση ένα ερευνητής-δημοσιογράφος, ο Χάνες Ράσταμ, ο οποίος ποτέ δεν πίστεψε όσα ισχυρίστηκε ο Μπέργκουαλ, ο οποίος μάλιστα άλλαξε και το όνομά του σε Τόμας Κουίκ αφού ανέλαβε την ευθύνη της πρώτης από τις δολοφονίες το 1992!

Ο Ράσταμ, λοιπόν, κατάφερε το 2008 να αποσπάσει την ομολογία του Μπέργκουαλ ότι είχε πει ψέματα για όλα και πως είχε εμπνευστεί για όσα είχε πει από ταινίες όπως η Σιωπή των Αμνών!

Οι δικαστές που τον άκουσαν εκ νέου μετά την ομολογία του, έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος αφού αποδείχθηκε κατά συρροή… ψεύτης και όχι δολοφόνος! Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι θα γράψει βιβλίο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει και... αποζημίωση για τα χρόνια που φυλακίστηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία! Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top