Εξαφανισμένο Boeing 777: Νέα αντικείμενα εντόπισαν κινεζικοί δορυφόροι

Το ένα από αυτά έχει διαστάσεις περίπου 22Χ13 μέτρα

Εξαφανισμένο Boeing 777: Νέα αντικείμενα εντόπισαν κινεζικοί δορυφόροι

​Kινεζικοί δορυφόροι εντόπισαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελούν συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing, όπως ανακοίνωσε ο Μαλαισιανός υπουργός Άμυνας, Χισαμουντίν Χουσέιν, ο οποίος ασκεί επίσης χρέη υπουργού Μεταφορών.

«Κινεζικά πλοία έχουν σταλεί στην περιοχή. Το Πεκίνο αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σε λίγες ώρες» δήλωσε ο μαλαισιανός υπουργός Άμυνας.

FF967E22CC6AEA71061EE7B512B10C50.jpg

Στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στον νότιο διάδρομο των ερευνών, κατευθύνονται κινεζικά πλοία, ενώ το Πεκίνο αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες, όπως ανέφερε ο Μαλαισιανός υπουργός.

Το ένα από τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν από τους δορυφόρους έχει διαστάσεις περίπου 22Χ13 μέτρα.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το νέο αντικείμενο εντοπίστηκε περίπου 120 χιλιόμετρα από το σημείο που είχαν εντοπιστεί άλλα επιπλέοντα αντικείμενα στις αρχές της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροσκάφους, ο Χ��σαμουντίν Χουσέιν ανέφερε ότι δεν διαπιστώθηκε «τίποτα μη φυσιολογικό» από το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους πιλότους και στον πύργο ελέγχου.
Είπε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συνομιλιών, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι αφύσικο»

Νωρίτερα, η Ινδία ενημέρωσε επισήμως τις μαλαισιανές αρχές ότι δεν βρήκε ενδείξεις πως το εξαφανασιμένο αεροσκάφος πέρασε από τον εναέριο χώρο της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top