Οι 5 πλουσιότεροι Βρετανοί κατέχουν περιουσία μεγαλύτερη από αυτή που έχουν 12,6 εκατ. άνθρωποι

Η ΜΚΟ Οxfam δείχνει με το δάχτυλο τις ανισότητες που μεγαλώνουν

​Τις οικονομικές ανισότητες που ολοένα και μεγαλώνουν στην βρετανική κοινωνία, καταδεικνύει μια έρευνα της ΜΚΟ Οxfam, σύμφωνα με την οποία, οι 5 πλουσιότεροι Βρετανοί κατέχουν περιουσία μεγαλύτερη από αυτή που έχει το 20% των Βρετανών, δηλαδή 12,6 εκατ. άνθρωποι. Συγκεκριμένα, οι πέντε πλουσιότερες οικογένειες ανέρχεται σε 33,7 δισ. ευρώ. Αντίθετα, το 20% των Βρετανών, δηλαδή 12,6 εκατ. άνθρωποι διαθέτουν συνολικά περιουσία 33,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 2.667 ευρώ ο καθένας.

Πρώτος σε αυτή την κατηγορία είναι ο Δούκας του Γουστμίνστερ Τζέραλντ Γκρόσβενορ ο οποίος κατέχει 77 στρέμματα οικόπεδο στο Λονδίνο, 39.000 στην Σκωτία, 13.000 στην Ισπανία ενώ διευθύνει ένα γιγαντιαίο όμιλο real estate και βρίσκεται επικεφαλής της μεγαλύτερης περιουσίας της Αγγλίας.

Η έρευνα βασίστηκε στα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes, στις αρχές Μαρτίου, για τους πλουσιότερους του πλανήτη. Η Oxfam εκτιμά ότι το σύνολο της περιουσίας που διαθέτουν

Τα τελευταία 20 χρόνια το 0,1% των πλουσιότερων ανθρώπων είδαν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται σχεδόν 4 φορές γρηγορότερα απ'ό,τι τα εισοδήματα των φτωχών.

Οι 5 πλουσιότερες οικογένειες της Βρετανίας είναι οι εξής:
Ο Δούκας του Westminster (Περιουσία: £7.9bn)
Τα αδέρφια Reuben (£6.9bn)
Τα αδέρφια Hinduja (£6bn)
Η οικογένεια Cadogan (£4bn)
Και Mike Ashley (£3.3bn)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top