Ρέντσι σε Μέρκελ: «Οι Ιταλοί δεν είναι οι σκράπες της Ευρώπης»

Θα συναντηθούν στο Βερολίνο-Θα παρουσιάσει τη στρατηγική του

Ρέντσι σε Μέρκελ: «Οι Ιταλοί δεν είναι οι σκράπες της Ευρώπης»
​«Δεν είμαστε σκράπες. Η Ιταλία ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει, δεν είναι ο κακός μαθητής της Ευρώπης. Δεν ζητάμε χάρες, μέχρι τώρα έχουμε προσφέρει πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ για τα προγράμματα διάσωσης » δήλωσε ο Ρέντσι, λίγο πριν συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, το απόγευμα θα εκθέσει στην Μέρκελ την στρατηγική του για την οικονομική ανάκαμψη και την μείωση της ανεργίας στην Ιταλία. Θα προσπαθήσει να την πείσει ότι το «φιλί της ζωής» που σχεδιάζει να δώσει στην ιταλική οικονομία, θα αποδώσει καρπούς.

Στα βασικά μέτρα του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης συμπεριλαμβάνεται η μείωση των φορολογικών βαρών για δέκα εκατομμύρια εργαζόμενους και η παράλληλη μείωση του κύριου φόρου που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις κατά ποσοστό του 10%.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η Μέρκελ θέλει να μάθει τα πάντα για το σχέδιο ανάκαμψης της ιταλικής οικονομίας, το ύψος του οποίου φθάνει τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το βασικό επιχείρημα του Ρέντσι είναι ότι, εάν δώσει μερικές ανάσες στους Ιταλούς φορολογουμένους και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα μπορέσει να περάσει πιο εύκολα τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως στην αγορά εργασίας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top