ΤΕΛΕΙΟ: Αξιαγάπητο γοριλάκι γεννήθηκε με καισαρική!

Πρόκειται για σπάνιo φαινόμενο

ΤΕΛΕΙΟ: Αξιαγάπητο γοριλάκι γεννήθηκε με καισαρική!

​Βίντεο με το νεογέννητο γοριλάκι που ήρθε στον κόσμο με καισαρική -μια πολύ σπάνια διαδικασία για ζώα- έδωσε στη δημοσιότητα ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο.

Οι άνθρωποι του πάρκου αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην επέμβαση όταν προέκυψαν επιπλοκές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της μαμάς του, η οποία κυοφορούσε για πρώτη φορά.

Η 18 ετών Ιμάνι γέννησε το -βάρους μόλις 2 κιλών- μικρό της στις 12 Μαρτίου. Ο τοκετός διήρκεσε 12 ώρες, προτού οι γιατροί αποφασίσουν να πάνε σε καισαρική. «Ακόμη και οι τέσσερις ώρες είναι πολλές για τους γορίλες», εξήγησε η εκπρόσωπος του κήπου Κριστίνα Σίμονς. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κτηνιατρικής κλινικής, καθώς γεννήθηκε με ανεπάρκεια του ενός πνεύμονα και υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Οι κτηνίατροι επισημαίνουν ότι η απόφαση να προχωρήσουν σε καισαρική αποδείχθηκε σωστή. «Πιστεύουμε ότι η υγεία του εμβρύου θα διέτρεχε κίνδυνο εάν καθυστερούσαμε την επέμβαση λίγο ακόμη», είπε η διευθύντρια της κτηνιατρικής υπηρεσίας του Ζωολογικού Κήπου Ναντίν Λαμπέρσκι.

Πρόσθεσε ότι η Ιμάνι ξεκουράζεται και αναρρώνει, ενώ και η κατάσταση της υγείας του μικρού της παρουσιάζει ταχεία βελτίωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top