Θέλουν και στο Χάρκοβο δημοψήφισμα: Επεισόδια στο Ντόνετσκ

ΔΕΙΤΕ φωτογραφ��ες- Χάος επικρατεί στην Ουκρανία

Πρώτη Ανάρτηση: 17/03/2014 00.00

Επεισόδια και εντάσεις επικρατούν τις τελευταίες ώρες στο Χάρκοβο της Ουκρα��ίας τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας!

Μετά από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν με συντριπτικό ποσοστό την ένωση με την Ρωσική Ομοσπονδία, φιλορώσοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας από τη Ρωσία να μεσολαβήσει ώστε να γίνει δημοψήφισμα και σε αυτή την περιοχή.

donetsk2.jpg
Στο Ντόνετσκ που και αυτό βρίσκεται στα σύνορα με την Ρωσία και όπου έχουν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις τις τελευταίες εβδομάδες, εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο της εισαγγελίας, αλλά και το αστυνομικό μέγαρο της πόλης, ενώ πολιόρκησαν και το κυβερνείο της περιοχής.
jkltpl;i.jpg
Οι διαδηλωτές προξένησαν ζημιές στα κτίριο και αντικατέστησαν την ουκρανική σημαία με τη ρωσική. Μάλιστα, ανέφεραν ότι η πόλη ήταν πάντα ρωσική και θα παραμείνει έτσι, ενώ ζητούν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εγγυηθεί τα δικαιώματα και την ελευθερία τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα ουκρανικά μέσα αναφέρουν ότι ήδη ετοιμάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στα τέλη του Απριλίου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top