Ανακρίσεις για το χαμένο Boeing: στο πιλοτήριο οι ένοχοι;

Αίτημα για βοήθεια σε 15 χώρες - κανένα νεότερο από τις έρευνες

Ανακρίσεις για το χαμένο Boeing: στο πιλοτήριο οι ένοχοι;

​Ανακρίνοντας μέλη του προσωπικού εδάφους στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ αναζητούν τυχόν απαντήσεις για την εξαφάνιση του Boeing οι Αρχές της Μαλαισίας, με την επικρατούσα θεωρία να θέλει τον ένοχο να βρίσκεται στο μοιραίο πιλοτήριο. Παράλληλα, αίτημα για βοήθεια κατατέθηκε σε 15 χώρες, ενώ η Ινδία ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Ψάχνουν στο έδαφος τα «γιατί»

Οι ερευνητές που εξετάζουν τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ανέκριναν το πλήρωμα και το προσωπικό εδάφους που είχε ασχοληθεί με την πτήση MH370 πριν αυτή απογειωθεί, στις 8 Μαρτίου.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι στόχος ήταν να εξακριβωθεί αν μέλη του προσωπικού γνωρίζουν κάποια λεπτομέρεια που θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες ή ενδείξεις για το Boeing, που παραμένει άφαντο εδώ και μία εβδομάδα.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα», είπε η αστυνομική πηγή χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των ατόμων που ανακρίθηκαν.

To Σάββατο, η αστυνομία έψαξε τα σπίτια του πιλότου και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, ενώ ειδικοί εξετάζουν και τον προσομοιωτή πτήσεων που διέθετε στο σπίτι του ο 53χρονος Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι αν οι Αρχές θεωρούν πως ο ένας ή και οι δύο άνδρες που βρίσκονταν στο πιλοτήριο ευθύνονται για την εξαφάνιση του αεροπλάνου. Παράλληλα εξετάζονται κι άλλα πιθανά σενάρια, με την περίπτωση της αεροπειρατείας να είναι ακόμη στο προσκήνιο.

Zητούν την συνδρομή περισσότερων χωρών

Στο μεταξύ, οι Αρχές της Μαλαισίας ζήτησαν βοήθεια και από άλλες χώρες προκειμένου να εντοπίσουν το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, έχουν έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις χωρών από εδάφη των οποίων διέρχονται οι δύο αεροδιάδρομοι τους οποίους θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει η πτήση: ο πρώτος είναι προς τα βόρεια έως το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και ο δεύτερος προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Κίνα, η Μιανμάρ, το Λάος, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Αυστραλία και η Γαλλία.

Λίγο νωρίτερα, η Ινδία σταμάτησε τις έρευνες που διεξήγαγε κατόπιν αιτήσεως της κυβέρνησης της Μαλαισίας. Η Ινδία ερευνούσε δύο περιοχές, μία γύρω από τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ και μια πιο δυτικά στον κόλπο της Βεγγάλης, σημεία όπου οι έρευνες έχουν ανασταλεί λόγω των νέων δεδομένων που προέκυψαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top