CNN: Το Boeing ίσως προσγειώθηκε σε κάποιο νησάκι του Ινδικού

Νέο σενάριο για την τύχη του εξαφανισμένου αεροσκάφους

CNN: Το Boeing ίσως προσγειώθηκε σε κάποιο νησάκι του Ινδικού
​Μια ακόμα θεωρία για την τύχη του Boeing 777-από τις πολλές που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες- κάνει την εμφάνισή της: ότι το αεροσκάφος πιθανώς να προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σύμπλεγμα νησιών στον Ινδικό Ωκεανό.

Τη θεωρία αναφέρει το CNN, λέγοντας ότι βασίζεται στις αναλύσεις των δεδομένων από τα στρατιωτικά ραντάρ, σύμφωνα με τα οποία το αεροσκάφος φαίνεται να ακολουθούσε μία πορεία μεταξύ ενδεικτικών σημείων διαδρομής -γεγονός που δείχνει ότι ο χειριστής του τη δεδομένη στιγμή ήταν κάποιος που διέθετε την απαραίτητη εκπαίδευση- όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του από το στρατιωτικό ραντάρ στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας.

Αξιωματούχοι, αναφερόμενοι στο σημείο από όπου το αεροσκάφος εξέπεμψε το τελευταίο στίγμα που κατέγραψε το στρατιωτικό ραντάρ, αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί το Boeing να κατευθυνόταν προς τα Νησιά Ανταμάν της Ινδίας.


Όμως ο Denis Giles, συντάκτης της εφημερίδας Andaman Chronicle, λέει ότι δεν υπάρχει πουθενά χώρος για να προσγειωθεί ένα τόσο μεγάλο αεροπλάνο στο αρχιπέλαγος, χωρίς να τραβήξει την προσοχή.

"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, καμία τέτοια πιθανότητα, ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος αυτού του μεγέθους μπορεί να έρθει προς νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ και να προσγειωθεί σε ένα από αυτά" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως πάντως αναφέρει το CNN, ειδικοί της αεροναυπηγικής υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό, αν και ακραίο, να έγινε αεροπειρατεία στο αεροσκάφος και στη συνέχεια να το προσγείωσαν χωρίς να στείλουν στίγμα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top