Ουκρανία: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη μια «άνασα» πριν το δημοψήφισμα

«Τάζουν» παροχές στους πολίτες

​Ρωσόφωνοι και φιλοδυτικοί διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αγριότητα στην πόλη Nτονέντσκ, στα ανατολικά της χώρας. Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες απέδειξαν ότι οι πληγές στην Ουκρανία είναι βαθιές και δεν κλείνουν.

Όλοι απεύχονται την σύρρα��η, αλλά ο εκφοβισμός έχει αρχίσει, με τις στρατιωτικές ασκήσεις με χιλιάδες στρατιώτες και από τις δυο πλευρές κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ουκρανίας.


Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κριμαίας και την ώρα που ο πρωθυπουργός της χερσονήσου ζητά να αποφασίσει ο λαός για την τύχη του και στις άλλες ανατολικές περιοχές.

Με τους Αμερικανούς να στέλνουν F16 στην Πολωνία και απο την άλλη πλευρά την Λευκορωσία να κάνει ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη, η περιοχή είναι καζάνι που βράζει.

Εντωμεταξύ, τα μηχανήματα ανάληψης στην Συμφερόπολη στέγνωσαν από χρήματα. Μέσα σε αυτό το χάος στην Κριμαία έφθασαν ομάδες Σέρβων εθνικιστών για να πολεμήσουν όπως λένε στο πλευρό των αδερφών τους Κοζάκων, οι οποίοι με την σειρά τους, τους είχαν βοηθήσει στο πόλεμο της δεκαετίας του 90' στα Βαλκάνια.

«Τάζουν» παροχές στους πολίτες μια «ανάσα» πριν το δημοψήφισμα

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στη Σεβαστούπολη, ο απεσταλμένος του καναλιού Κώστας Καζακόπουλος, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας στη συνέντευξη τύπου που έδωσε, είπε ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης με τη Ρωσία θα αρχίσει την επομένη του δημοψηφίσματος και θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Για τα νέα διαβατήρια των πολιτών της Κριμαίας είπε ότι θα τα εκδώσει η ρωσική ομοσπονδία η οποία και θα αναλάβει πλήρως το κόστος τους. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι «δεν είναι εχθροί μας αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε μόνοι μας για το μέλλον μας». Στην ερώτηση αν θα γίνει δημοψήφισμα με ενόπλους απάντησε με ερώτημα «Βλέπετε πουθενά ενόπλους

Παράλληλα, τοπικοί παράγοντες σε συνεντεύξεις τους αλλά και σε ανακοινώσεις που αναρτώνται δημόσια, υπόσχονται στους πολίτες τα πάντα, αν ψηφίσουν υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, όπως αυξήσεις αποδοχών, μείωση ορίου ηλικίας συνταξι��δότησης κατά 5 χρόνια κ.α. τοπικοί παράγοντες σε συνεντεύξεις τους αλλά και σε ανακοινώσεις που αναρτώνται δημόσια, υπόσχονται στους πολίτες τα πάντα, αν ψηφίσουν υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, όπως αυξήσεις αποδοχών, μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια κ.α.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top