Nέα τροπή στο θρίλερ με το Boeing 777: Τώρα το ψάχνουν στον Ινδικό Ωκεανό

Η Ιντερπολ ερευνά 35χρονο Ουιγούρο επιβάτη

Nέα τροπή στο θρίλερ με το Boeing 777: Τώρα το ψάχνουν στον Ινδικό Ωκεανό

​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εξαφανισμένο Boeing 777 των Μαλαισιανών γραμμών. Όπως μετέδωσε το Reuters, δορυφόρος «έπιασε» ηλεκτρονικό ίχνος της πτήσης αφού χάθηκε από τα ραντάρ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο, στέλνει αντιτορπιλικό επειδή έχει ένδειξη πως το αεροσκάφος συνετρίβη εκεί που ο Ινδικός Ωκεανός συναντά τη θάλασσα Ανταμάν. Να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος το αεροσκάφος το έψαχναν στα στενά της Μάλακα.

Στις έρευνες συμμετέχουν και ελικόπτερα για να σκανάρουν την επιφάνεια της θάλασσας από κοντά.

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, λέει πως διευρύνονται οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, βορειοδυτικά προς την Ινδία ενώ εκεί παραμένουν και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Όσο για τα επιπλέοντα αντικείμενα που είχε φωτογραφήσει κινεζικός δορυφόρος δεν συνδέονται με το αγνοούμενο Boeing. Τα τρία μεγάλα αντικείμενα ερευνήθηκαν από την ακτοφυλακή και δεν έχουν καμία σχέση με το αεροπλάνο. Όπως είπαν οι αρχές της Μαλαισίας, η Κίνα τους γνωστοποίησε ότι αυτές οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν κατά λάθος.

Η Ιντερπολ ερευνά για έναν 35χρονο Ουιγούρο επιβάτη

Για έναν 35χρονο Ουιγούρο επιβάτη κάνει έρευνες η Ιντερπόλ καθώς τον θεωρεί ύποπτο. Υπενθυμίζεται πως οι Ουιγούροι της δυτικής Κίνας ευθύνονται για δεκάδες τρομοκρατικές ενέργειες. Ο 35χρονος μάλιστα το 2006 είχε λάβει εκπαίδευση σε προσομοιωτή πτήσης, έχει πτυχίο πανεπιστημίου της Μεγάλης Βρετανίας και είναι βοηθός καθηγητή στο τμήμα ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών τουρκικού πανεπιστημίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top