Άγριοι ξυλοδαρμοί στην Κριμαία

Ένταλμα σύλληψης για τον Ντμίτρο Γιάρος

Άγριοι ξυλοδαρμοί στην Κριμαία
Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ζούσαν αρμονικά μαζί, πλέον είναι φανατικοί εχθροί, με μίσος που φτάνει σε άγριους ξυλοδαρμούς.

O 21χρονος Ουκρανός Ντίτσεσλαβ Ντεβτσούκ έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Κλειστός ο εναέριος χώρος της Σεβαστούπο��ης για τις εμπορικές πτήσεις

Λίγο πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Κριμαία οι Ρώσοι έχουν αποκλείσει την χερσόνησο, ενώ οι φιλορωσικές αρχές έκοψαν κάθε αεροπορική επικοινωνία από το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης εκτός από τις εμπορικές πτήσεις από και προς την Μόσχα.

Πολιτοφύλακες μάλιστα φρουρούν την πύλη και τον πύργο ελέγχου, για να μην προσγειωθούν αεροσκάφη που έρχονται από το Κίεβο.

Ένταλμα σύλληψης για τον Ντμίτρο Γιάρος

Από την άλλη πλευρά, ρωσικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του ηγέτη της ουκρανικής ακροδεξιάς, Ντμίτρο Γιάρος με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας προφανώς σε μια κίνηση υποστήριξης του Κρεμλίνου ότι εξτρεμιστές κατέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του έστειλε δυο αναγνωριστικά αεροσκάφη, τα περίφημα AWACS να περιπολούν πάνω από την Πολωνία και την Ρουμανία ώστε να καταγράφουν όλες τις κινήσεις στα σύνορα της Ουκρανίας.

Κι ενώ υπάρχει έντονα ο φόβος της διχοτόμησης της χώρας, η εικόνα αυτή παγιώνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο για τις σφαίρες επιρροής των δυο πλευρών.

Κονσταντίνοφ: «Η Κριμαία δεν αποτελεί πια κομμάτι της Ουκρανίας»

Ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Βολόντιμιρ Κονσταντίνοφ απέκλεισε κάθε συζήτηση για πιθανή απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία.

"Το κοινοβούλιο δεν πρόκειται να συζητήσει την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία. Πρόκειται για προβοκάτσια με στόχο την αμαύρωση του αυτόνομου κοινοβουλίου της Κριμαίας", είπε ο εκπρόσωπός του, απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα των φιλορώσων διαδηλωτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της περιοχής.

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις από τον απεσταλμένο του Star στην Κριμαία, Κώστα Καζακόπουλο…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top