Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας για το Boeing 777!

ΒΡΕΘΗΚΕ το ίχνος του αεροσκάφους λέει ο στ��ατός

​Ενώ αναμένουμε από ώρα σε ώρα να έχουμε λύση στο μυστήριο με το Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών, απομακρύνεται το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης.
αρχείο λήψης.jpg

Συγκεκριμένα όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε στο Reuters ότι κατά πάσα πιθανότητα εντόπισαν ίχνη του αεροσκάφους στα στενά Μάλακα τα οποία βρίσκονται 148 χλμ. Νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Μαλαισίας.

Παράλληλα νέες αναφορές θέλουν το αεροσκάφος να είχε εμφανιστεί στα ραντάρ σε άλλο σημείο από ό,τι μέχρι τώρα θεωρείτο η τελευταία επιβεβαιωμένη θέση του πριν εξαφανιστεί.
140309132504-malaysia-bejing-flight-map-story-top.jpg

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Reuters, ο στρατός της Μαλαισίας πιστεύει ότι το αεροπλάνο συνέχισε να πετά για πάνω από μία ώρα αφού εξαφανίστηκε από τους πύργους ελέγχου και κατευθύνθηκε δυτικά, πάνω από τον Πορθμό της Μάλακα.

«Είχε αλλάξει πορεία μετά το Κότα Μπαρού και άρχισε να πετά σε χαμηλότερο ύψος. Πέρασε στον Πορθμό της Μάλακα» είπε η πηγή στο Reuters.

Την ίδια ώρα η έρευνα εντείνεται. Οι κινεζικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας, αναπρογραμματίσθηκαν για να βοηθήσουν στην πλοήγηση, την παρατήρηση των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επικοινωίες και άλλες πλευρές των επιχειρήσεων έρευνας, αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Πεκίνο.

Επίσης ομάδες από εννέα χώρες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας. Οι χώρες αυτές είναι η Κίνα, η Μαλαισία, οι ΗΠΑ, η Σι��καπούρη, το Βιετνάμ, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδονησία, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη.

019216-.jpg
Ιντερπόλ: Δεν «βλέπει» τρομοκράτες πίσω από το εξαφανισμένο αεροπλάνο

Η Ιντερπόλ, την ίδια στιγμή, μέσω του γενικού της γραμματέα, σημείωσε ότι κλίνει προς την άποψη ότι δεν υπήρξε ζήτημα τρομοκρατικής δραστηριότητας στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.

Ο γ.γ. της διεθνούς υπηρεσίας Ρόμπερτ Νομπλ σημείωσε ότι οι δύο άνδρες οι οποίοι ταξίδευαν με την συγκεκριμένη πτήση με τα κλεμμένα διαβατήρια ενός Ιταλού και ενός Αυστριακού είναι στην πραγματικότητα κάτοχοι ιρανικών διαβατηρίων, τα οποία και αντάλλαξαν στην Κουάλα Λουμπούρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top