Μέρκελ σε Πούτιν: αντίθετο στο διεθνές δίκαιο το δημοψήφισμα στην Κριμαία για ένταξη στη Ρωσί

Ράσμουσεν: το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας

 Μέρκελ σε Πούτιν: αντίθετο στο διεθνές δίκαιο το δημοψήφισμα  στην Κριμαία για ένταξη στη Ρωσί

Αντίθετο στο διεθνές δίκαιο είναι το δημοψήφισμα στην Κριμαία, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα. Η ίδια ανέφερε ότι το προγραμματισμένο για τις 16 Μαρτίου δημοψήφισμα παραβιάζει επίσης το σύνταγμα της Ουκρανίας.

Η Μέρκελ εξέφρασε ακόμα την απογοήτευσή της που δεν συντελέστηκε πρόοδος για τη σύσταση «διεθνούς ομάδας επαφής», η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε πολιτική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε επίσης ότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο βρίσκεται «στο πλευρό της Ουκρανίας» και απαίτησε από τη Ρωσία να τηρήσει τις «διεθνείς δεσμεύσεις της», σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα σε γερμανική εφημερίδα.

«Όταν συναντήθηκα με τον μεταβατικό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ την Πέμπτη, τον συνεχάρην για την δέσμευσή του υπέρ μιας ειρηνικής λύσης. Τον διαβεβαίωσα ότι το NATO βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας», είπε ο Ράσμουσεν στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top