Ηγετική εμφάνιση Τιμοσένκο στο Κίεβο: «Η χώρα θα γίνει μέλος της ΕΕ»!

Χαιρέτισαν την απελευθέρωση της Μπαρόζο και Ομπάμα

Ηγετική εμφάνιση Τιμοσένκο στο Κίεβο: «Η χώρα θα γίνει μέλος της ΕΕ»!

Πρώτη ανάρτηση: 22/2/2014 - 21.55

«Η δικτατορία έπεσε στην Ουκρανία», είπε η Ιουλία Τιμοσένκο στην πρώτη δήλωσή της μετά την απελευθέρωσή της.

«Η δικτατορία έπεσε, όχι χάρη στους πολιτικούς και στους διπλωμάτες αλλά χάρη στον κόσμο που βγήκε στον δρόμο για να προστατεύσει την οικογένειά του και τη χώρα του. Η πατρίδα μας μπορεί ξανά από σήμερα να δει ήλιο και ουρανό, η δικτατορία τερματίστηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηγέτιδα της «Πορτοκαλί Επανάστασης» του 2004 και πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποίησε -εν μέσω αποθέωσης- ηγετική εμφάνιση στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

ewew.jpg
Εκφράζοντας τη λύπη της για τους θανάτους των διαδηλωτών στις συγκρούσεις με την αστυνομία, η Τιμοσένκο πρόσθεσε πως πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί πως «ούτε μια ρανίδα αίματος δεν χύθηκε μάταια».

Η ίδια, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όλων των πολιτικών ανεξαρτήτως κόμματος και αξιώματος: «Θέλω να πω ότι οι πολιτικοί δεν στάθηκαν αντάξιοι σας, δεν ήταν αντάξιοι ούτε μιας σταγόνας αίμα που χύθηκε για την Ουκρανία». Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι η χώρα θα γίνει μέλος της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαιρέτισε την απελευθέρωση της Τιμοσένκο και απηύθυνε έκκληση η δικαιοσύνη στην Ουκρανία να γίνει ανεξάρτητη.

«Χαιρετίζω την απελευθέρωση της Τιμοσένκο. Μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι θεμελιώδους σημασίας για μια δημοκρατική Ουκρανία», ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Μπαρόζο.

Ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την απελευθέρωση της Γιούλιας Τιμοσένκο εξέδωσε, εξάλλου, ο Λευκός Οίκος.

«Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην Ουκρανία με γνώμονα την βασική αρχή ότι οι Ουκρανοί πρέπει να αποφασίσουν το μέλλον τους» αναφέρουν οι ΗΠΑ που χαιρέτισαν και την «εποικοδομητική εργασία της Βουλής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top