Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Έτοιμάζει απόσχιση ο Γιανουκόβιτς;

Αποφυλακίζεται η Τιμοσένκο – Πρόεδρος της Βουλής το δεξί της χέρι, Τουρτσίνοφ

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Έτοιμάζει απόσχιση ο Γιανουκόβιτς;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία ζει δραματικές καταστάσεις στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς παραμένει άφαντος μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου. Άλλες πληροφορίες τον θέλουν να έχει εγκαταλείψει τη χώρα, άλλες πληροφορίες φέρουν τον Ουκρανό πρόεδρο να βρίσκεται στο Χάρκοβο, ενώ, τέλος, φήμες λένε ότι έχει καταφύγει στο Μαριουόπλ, στα σύνορα με τη Ρωσία.

Σύμφωνα, με κάποια ουκρανικά μέσα ο Γιανουκόβιτς θα απευθύνει αργότερα σήμερα διάγγελμα στον ουκρανικό λαό και έχουν επανέλθει οι φήμες που κάνουν λόγο για διαμελισμό της χώρας με τον Ουκρανό πρόεδρο να ετοιμάζει την απόσχιση της νοτιονατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας και τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης υπό ρωσική προστασία.

Την ίδια ώρα, η ουκρανική Βουλή ενέκρινε το σχέδιο του ψηφίσματος για την αποφυλάκιση της Ιουλίας Τιμοσένκο, ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, η οποία φυλακίστηκε το 2011 και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε συμφωνία αγοράς φυσικού αερίου. Ήδη, η κόρη της οδεύει σήμερα στο Χάρκοβο, όπου κρατείται για να τη συναντήσει, όπως είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένει την άμεση αποφυλάκισή της. Ωστόσο, εκπρόσωπος του κόμματός της δήλωσε ότι η πρ��ην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο δεν έχει αποφυλακισθεί ακόμη, διαψεύδοντας τις σχετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Μετά την παραίτηση του Βολίντιμιρ Ρίμπακ από την θέση του Προέδρου της Βουλής, ανέλαβε τη θέση το δεξί χέρι της Ιουλίας Τιμοσένκο, Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ, ενώ το κοινοβούλιο στην Ουκρανία διόρισε τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αρσέν Αβάκοφ, στην θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών της χώρας μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Οι διαδηλωτές, πάντως, δεν έχουν φύγει από την πλατεία Ανεξαρτησίας, ενώ δηλώνουν ότι έχουν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου, στο οποίο πάντως δεν έχουν εισβάλει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top