Ανένδοτοι οι διαδηλωτές στην Ουκρανία – Απειλούν να ορμήσουν με τα όπλα

Τελεσίγραφο στον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί

​Πουκάμισο αδειανό μοιάζει να είναι η συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή για την εξομάλυνση της κρίσης στην Ουκρανία.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, ενώ το βράδυ της Παρασκευής δεν δίστασαν να γιουχαΐσουν κατά τη διάρκεια ομιλίας του τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Γκλίτσκο γιατί τόλμησε να σφίξει το χέρι του Γιανουκόβιτς.

Τα αίματα άναψαν όταν στην πλατεία έφτασαν τα φέρετρα δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα αιματηρά επεισόδια των τελευταίων ημερών.

«Ο σύντροφός μου σκοτώθηκε και οι ηγέτες μας κάνουν χειραψία με τον δολοφόνο. Είναι ντροπή! Σας δώσαμε την ευκαιρία να γίνεται υπουργοί στο μέλλον, ακόμη και πρόεδροι, όμως εσείς δεν θέλετε να ικανοποιήσετε το μοναδικό μας αίτημα, να φύγει αυτός ο εγκληματίας από την εξουσία. Εμείς, ο απλός λαός, λέμε στους πολιτικούς ότι ��εν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει πρόεδρος ο Γιανουκόβιτς για όλο τον χρόνο. Θα πρέπει να φύγει μέχρι αύριο το πρωί», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες ο Κλίτσκο ζήτησε συγγνώμη από τους διαδηλωτές για την χειραψία και ζήτησε να τον συγχωρέσουν.

Η εθνικιστική δεξιά όμως της Ουκρανίας παραμένει ανένδοτη.

«Θα πολεμήσω μέχρι θανάτου. Μας πρόδωσαν. Δεν είμαστε εδώ για τον Κλίτσκο ή τον Γιάτσενιουκ, είμαστε εδώ για να διώξουμε τον Γιανουκόβιτς. Δεν θα ακολουθήσουμε τον Κλίτσκο και τους υπόλοιπους. Έσφιξαν το χέρι ενός γκάνγκστερ και χορεύουν με τον διάβολο», είπε ο Βασίλι Στέφινιουκ, ένας 50χρονος βετεράνος του πολέμου του Αφγανιστάν.